Laatste Nieuws

1402 resultaten
rss

26 februari 2019

Vijf Delftse wetenschappers ontvangen een Vici-beurs van NWO

Maar liefst vijf wetenschappers van de TU Delft ontvangen dit jaar een Vici-beurs van 1,5 miljoen euro van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

25 februari 2019

Wereldprimeur: Reinier de Graaf vergroot veiligheid en efficiëntie met track en trace op de operatiekamer

Arts en promovendus Frederique Meeuwsen van de TU Delft deed twee jaar onderzoek naar de mogelijke toepassing van de RFID-technologie op de onderzoeks-OK.

21 februari 2019

Dienstensector speelt aanzienlijke rol in stedelijke energievraag

Meer inzicht in de energievraag van de verschillende gebruikers in de stad – huishoudens én diensten als scholen, kantoren en winkels – kan de stedelijke energietransitie vooruit helpen.

21 februari 2019

De nasleep van een heftige botsing van twee neutronensterren

Astronomen hebben met een wereldwijd netwerk van radiotelescopen bekeken wat er gebeurde toen twee neutronensterren in 2017 op elkaar botsten: er kwam een compacte straal materie vrij. Het was bovendien de eerste keer dat er een zwaartekrachtgolf werd waargenomen bij het samensmelten van twee neutronensterren; de vier keer eerder dat dit sinds 2015 gebeurde, was namelijk steeds bij een botsing van zwarte gaten.

21 februari 2019

Koning opent Microsoft Quantum Lab op TU Delft campus

Koning Willem Alexander heeft op 21 februari het Microsoft Quantum Lab geopend op de campus van de TU Delft. Met het lab versterkt Microsoft het Delftse quantumonderzoek, een onderzoeksterrein waarop de TU Delft tot de wereldtop behoort.

20 februari 2019

NERI TU Delft en Morphotonics bundelen krachten voor nanofabricage

Morphotonics, an ambitious indirect spin-off of Philips, is set to join forces with TU Delft’s Nano Engineering Research Initiative (NERI) to explore new opportunities of the small scale for breakthrough applications.

15 februari 2019

In februari nieuw onderwijskundig concept lerarenopleiding

Begin februari is een nieuw cohort van zestien leraren in spé gestart met de lerarenopleiding van de afdeling Science Education & Communication. Het is voor het eerst dat studenten in februari kunnen beginnen aan de opleiding. Het nieuwe cohort gaat bovendien aan de slag met een nieuw onderwijskundig concept.

04 februari 2019

Nieuwe methode voor snel en nauwkeurig berekenen potentieel zonne-energie in steden

Onderzoekers van de TU Delft hebben een nieuwe methode ontwikkeld om snel en nauwkeurig het potentieel voor zonne-energie in een stedelijke omgeving te berekenen. De methode kan architecten en stedenbouwkundigen aanzienlijk helpen bij het verwerken van zonne-energietechnologie in hun ontwerpen. De bevindingen zijn maandag 4 februari gepresenteerd in Nature Energy.

01 februari 2019

TU Delft blijft groeien

De instroom van nieuwe studenten bij de TU Delft is in het lopende collegejaar opnieuw gegroeid tegenover het voorgaande jaar. In 2018 kwamen 5.929 studenten voor het eerst aan de TU Delft studeren: 3.971 bij een bacheloropleiding (BSc), 1.748 bij een masteropleiding (MSc) en 210 in een schakelprogramma. De groei van 7% in Delft ligt iets boven de landelijke trend (5,3%). Vandaag publiceren de universiteiten de instroomcijfers van het lopende collegejaar.

29 januari 2019

Stephanie Wehner wint Ammodo Science Award

Stephanie Wehner (QuTech/EWI) is één van de acht winnaars van de Ammodo Science Awards 2019. Dat heeft Ammodo vandaag bekendgemaakt. De laureaten ontvangen ieder een geldbedrag van 300.000 euro. Dat geld kunnen ze de komende jaren gebruiken om nieuwe wegen te verkennen in fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.