1070 resultaten
29 maart 2017

Het College van Bestuur heeft Dr. Henri Werij benoemd als decaan van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (LR) met ingang van 1 juni 2017. Dr. Werij is momenteel Director of Space and Scientific Instrumentation bij TNO. Werij studeerde experimentele natuurkunde aan de Universiteit Leiden, waar hij in 1988 cum laude promoveerde in de atoomfysica. Vervolgens werkte hij als onderzoeker bij het Joint Institute for Laboratory Astrophysics (JILA) in Boulder, Colorado (VS) en bij de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1993 is hij verbonden aan TNO, eerst als wetenschapper en later in een keur van (management)functies.

Richard Goossens nieuwe voorzitter TU Delft Health Initiative

Per 1 april is professor Richard Goossens benoemd als voorzitter van het TU Delft Health Initiative. Richard Goossens volgt hiermee professor Lucas van Vliet op, die deze rol vanaf de start van het TU Delft Health Initiative in 2009 vervulde en sinds 2016 decaan van de faculteit Technische Natuurwetenschappen is.

27 maart 2017

TU Delft studenten starten met bouw nieuw exoskelet voor dwarslaesiepatiënt

Opstaan uit een diepe sofa, over ruw terrein lopen, of de trap op; als je benen verlamd zijn kun je dat wel vergeten. Het TU Delft studententeam Project MARCH wil daar verandering in brengen en ontwikkelt en bouwt dit jaar een nieuw exoskelet. Dit is een ondersteunend frame dat buiten het lichaam wordt gedragen. Met deze nieuwe medisch technologische ontwikkeling willen de studenten mensen met een dwarslaesie helpen hun dagelijkse activiteiten weer uit te voeren. Op vrijdag 24 maart onthulden de studenten het ontwerp van dit nieuwe exoskelet op de TU Delft. Martin van Rijn, demissionair staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, was daarbij aanwezig en ging in gesprek met de dwarslaesiepatiënt die deel uitmaakt van het team.

Nederlandse ‘camera’s’ op NASA onderzoeksmissie

‘Eerste volledige studie levenscyclus van sterren’

21 maart 2017

KNAW kiest Marileen Dogterom in haar bestuur

Per 1 juni treedt Marileen Dogterom, hoogleraar bionanoscience aan de TU Delft en hoogleraar atoom- en molecuulfysica aan de Universiteit Leiden, toe tot het bestuur van de KNAW. De benoeming is voor vier jaar, voor een dag per week. Dogterom volgt Ben Feringa op, die zijn bestuurstermijn heeft volgemaakt.

20 maart 2017

Europese subsidie brengt slimme industriële robots binnen handbereik voor Nederlandse bedrijven

Onderzoekers van de TU Delft krijgen een Europese subsidie van 7,6 miljoen euro voor het ontwikkelen van open-source robot-software. Hierdoor komen slimme industriële robots binnen handbereik voor Nederlandse bedrijven. De helft van het budget is namelijk beschikbaar voor (industriële) partijen die mee willen ontwikkelen aan toepassingen.

17 maart 2017

TU Delft organiseert eerste anti-drone race ‘DroneClash’

Om drones op een goede en veilige manier in de maatschappij te laten ‘landen’, is de ontwikkeling van anti-drone maatregelen cruciaal. Daarom organiseert het Micro Air Vehicle Lab (MAVLab) van de TU Delft op 4 december de DroneClash. Tijdens deze ‘anti-drone competitie’ moeten deelnemende teams met hun eigen drone(s) zoveel mogelijk andere drones uit de lucht zien te halen. Daarnaast moeten ze een hele reeks ‘anti-drone’ interventies zien te ontwijken. Teams kunnen zich vanaf deze week inschrijven voor deelname aan de competitie.

16 maart 2017

Innovaties voor slimme metingen in Myanmar

De Myanmarese ministeries van Landbouw, Milieu en Transport hebben behoefte aan meer data en informatie om adequaat de meest duurzame oplossingen voor hun water- en resourcemanagement te kiezen.

15 maart 2017

KLM en TU Delft testen en optimaliseren nieuwe producten en processen in live situatie

KLM en TU Delft hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend onder de naam; Design Doing at Royal Dutch Airlines. Doel van de samenwerking is om nieuwe producten te ontwikkelen en bestaande KLM-processen te optimaliseren in een live operationele KLM-omgeving, dus met echte passagiers op een echte luchthaven en in echte vliegtuigen. Hiermee zet KLM fors in op toepassing van Design Thinking.

14 maart 2017

Lotte Leufkens is Nederlandse student-ondernemer van het jaar 2017

Afgelopen vrijdag 10 maart werd Lotte Leufkens TU studente en oprichtster van CloudCuddle, uitgeroepen tot Nederlandse student-ondernemer van het jaar 2017 in de Nederlandse finale van de Global Student Entrepeneur Award. Samen met acht andere Nederlandse studentondernemers pitchten zij voor een jury bestaande uit studentondernemers, ervaren ondernemers en scale-up ondernemers. In mei zal Lotte Nederland vertegenwoordigen in de wereldwijde finale in Frankfurt.