1169 resultaten
08 oktober 2017

Hitte belangrijkste vijand op eerste racedag in Australië

Succes voor de studenten van Nuon Solar Team tijdens de eerste racedag in de Bridgestone World Solar Challenge in Australië: het team vertrok als vierde, maar schoof na diverse inhaalacties op naar de eerste plaats. Als laatste werd het team van Tokai University ingehaald, al jaren de grootste concurrent van het Nuon Solar Team. Western Sydney Solar Team eindigde de dag op een mooie derde plaats, gevolgd door Twente en België. De belangrijkste vijand van vandaag was de bijna ondragelijke hitte: de temperatuur in Nuna9 liep op tot boven de vijftig graden Celsius.

06 oktober 2017

Nieuwe golvenradar voorspelt precies wanneer het op zee gevaarlijk wordt

Dankzij de ‘golvenradar’ die TU Delft onderzoeker Peter Naaijen heeft ontwikkeld, kan iedereen op zee zien of er de komende vijf minuten gevaarlijke golven in de buurt zijn en hoe het schip daarop zal reageren. Dit komt de veiligheid en efficiëntie bij offshore-operaties flink ten goede. Naaijen promoveert op vrijdag 6 oktober op dit onderwerp.

04 oktober 2017

Nieuwe nagelknipper moet CSI-werk makkelijker en secuurder maken

Wattenstaafjes, plakband en pincet zijn belangrijk gereedschap voor forensisch onderzoekers. Bewijsmateriaal verzamelen op de plaats delict is handwerk. “Low-tech. En daar is niets mis mee”, benadrukt onderzoeker Arjo Loeve, Delfts projectleider Engineering for Forensics. Samen met zijn studenten en het NFI ontwierp hij onder andere een nieuwe nagelknipper voor forensisch onderzoek.

02 oktober 2017

17/10 start Delftse MOOC ‘Forensic Engineering – Learning from Failures’

Op 17 oktober 2017 start een nieuwe MOOC (Massive Online Open Course) over Forensic Engineering. Dit gratis toegankelijke vak volg je gedurende zes weken. Je kan je vanaf nu inschrijven.

02 oktober 2017

Per 1 januari 2018 verlaat Anka Mulder de TU Delft

Anka Mulder treedt per 1 januari 2018 af als Vice President Education & Operations (VPEO). Zij zal haar loopbaan voortzetten als bestuursvoorzitter van de Saxion Hogeschool. Anka Mulder trad aan als VPEO van de TU Delft op 1 april 2013.

Lunatech is nieuwe Bedrijfsvriend van Universiteitsfonds Delft

De Bedrijfsvrienden vormen voor het Universiteitsfonds Delft een belangrijk, inspirerend netwerk. Wij verwelkomen daarom met plezier Lunatech Labs

28 september 2017

De reiziger centraal bij betalen voor OV: zes concrete voorstellen

Hoge instapkosten, stress over in- en uitchecken, moeizame processen om een kaart aan te schaffen of te veel betaald geld terug te krijgen: bij de invoering stuitte de OV-chipkaart op veel weerstand. Inmiddels stijgt de tevredenheid over de OV-chipkaart, maar daar zijn veel herstelwerkzaamheden achteraf voor nodig geweest. Nu er door contactloze bankpassen en mobiele telefoons nieuwe technologische mogelijkheden ontstaan, ligt er een kans om OV-betalen veel klantvriendelijker te maken.

28 september 2017

Completely new watch regulator by joint effort of LVMH Watch Division, TU Delft and TU Delft spin off Flexous

Modern mechanical watches are still operating on the so-called ‘balance and hairspring’ principle, a time keeping device that was invented by Dutch scientist Christiaan Huygens in 1675. The LVMH Watch Division and its R&D Science Institute, Delft University of Technology and TU Delft spin-off Flexous joined forces to develop a completely new regulator technology. The technique is now brought to the market with the ZENITH Defy Lab watch.

26 september 2017

Innovatief control-systeem maakt de weg vrij voor grootschalige quantumcomputers

Toekomstige quantum computers vertonen met een toenemend aantal qubits een exponentiële toename in computerkracht. Omdat het aansturen van grote aantallen qubits zeer complex is, is het benutten van deze kracht een grote uitdaging. Een oplossing voor dit probleem is bedacht door Richard Versluis, principal scientist bij TNO, Leo DiCarlo, associate professor aan de TU Delft en postdoc Stefano Poletto, met hulp van collega’s van TNO, de TU Delft en Intel.

26 september 2017

TU Delft opent ‘lab’ voor onderwijsinnovatie

Op 27 september opent het Teaching Lab van de TU Delft: een plek speciaal ingericht voor onderwijsontwikkeling. Docenten kunnen er experimenteren met hun onderwijs, ervaringen delen en samenwerken met collega’s. De ruimtes zijn naar wens gemakkelijk anders op te stellen door het flexibele meubilair. Ook kunnen docenten een beroep doen op collega’s met ervaring in het ondersteunen van onderwijsinnovatie. Het Teaching Lab is ook het hoofdkwartier voor de nieuw opgerichte Delft Teaching Academy, de community van en voor alle TU Delft docenten.