Archief

6675 resultaten
16 april 2019

Nieuw: WhatsApp voor al je vragen aan S&C

Vanaf maandag 16 april, kun je met al je vragen en opmerkingen voor S&C terecht op WhatsApp. Op deze manier kunnen we je beter, sneller, efficiënter en persoonlijker van dienst zijn. Ons WhatsApp-nummer is: +31 (0)6 82 76 89 13.

24 mei 2018

Ilse Verdiesen wins best student thesis award on military ethics

Majoor en master student Artificial Intelligence Ilse Verdiesen heeft vorige week de 1e prijs van de European International Society for Military Ethics (EuroISME) in ontvangst mogen nemen voor haar master thesis ‘Ethics of Autonomous Weapons’.

24 mei 2018

Peter Ho op rtlz.nl over de chinese vastgoed zeepbel

Hoogleraar Chinese Economie en Ontwikkeling aan de TU Delft Peter Ho schreef het boek Unmaking China's Development. Een gedetailleerde studie over de ontwikkeling van China waar hij zes jaar aan werkte. In het podcastinterview met Paul van Liempt spreekt hij zijn zorgen uit over de op knappen staande vastgoedzeepbel: "De corruptie in het vastgoed is enorm. President Xi moet orde op zaken stellen."

24 mei 2018

Bert van Wee in diverse media over elektrotrucks

Zware vrachtwagens met oplegger die rijden op een accu in plaats van op een dieselmotor. Ze gaan binnenkort de weg op in Nederland. Verschillende Nederlandse bedrijven maken al elektromotoren voor deze zware jongens. Ook voor de export. Volgens Bert van Wee, hoogleraar transportbeleid aan de TU Delft, zijn Tesla en de Chinezen nog niet zo ver als de Nederlandse producenten. "Hieruit blijkt dat anderen er over praten maar dat Nederland het doet."

24 mei 2018

Wijnand Veeneman in Trouw over de fiets als melkkoe voor de stad

Fietsers en voetgangers brengen veel geld in het laatje van Europese steden. Maar straten en pleinen zijn niet berekend op de groeiende groep e-bikers. "We worden ingehaald door de werkelijkheid." Wijnand Veeneman, onderzoeker openbaar vervoer aan de TU Delft, stelt dat het nog verder aanpassen van Nederlandse binnensteden aan langzaam verkeer niet zo een-twee-drie van de grond komt.

24 mei 2018

First ‘Cities Report’

The first ‘Cities Report’ from research project Cities of Making is now available. The report offers an insight into urban manufacturing in three European regions: Brussels, London, and Rotterdam-The Hague.

24 mei 2018

Research Fellowship Urban Forestry

René van der Velde (Landscape Architecture) has been appointed as Research Fellow Urban Forestry, cementing a new collaboration between the BK City and the Dutch association for green-space professionals VHG.

24 mei 2018

i.d-Education presenteert met trots: de Pluimwinnaars 2018

Op woensdag 23 mei heeft i.d-Education de jaarlijkse Pluimen uitgereikt tijdens het Pluim-Kafee. Er zijn Pluimen voor de meest inspirerende docent van de bachelor en masters en het beste vak van de bachelor. Daarnaast is er ook een Pluim uitgereikt voor de meest gewaardeerde medewerker.

24 mei 2018

Slimme tools voor een verbonden campus

Het net gepubliceerde boek ‘Smart campus tools 2.0 – een internationele vergelijking’ illustreert hoe breed smart campus tools kunnen worden ingezet. Bart Valks, Monique Arkesteijn en Alexandra den Heijer (MBE) laten zien hoe smart campus tools kunnen worden ingezet om zowel de gebruikerservaring te verbeteren als vastgoedmanagement te optimaliseren.

24 mei 2018

Twee prijzen voor Jack Pronk

Professor Jack Pronk heeft de afgelopen weken twee prijzen in ontvangst mogen nemen. Van de International Metabolic Engineering Society kreeg hij de International Metabolic Engineering Award. Daarnaast ontving hij tijdens het Nederlands Biotechnologisch Congres 2018 de Zilveren Zandloper, een onderwijsprijs.

24 mei 2018

De AVG komt er aan

Vanaf 25 mei 2018 moet de TU Delft voldoen aan de (Europese) Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit heeft gevolgen voor hoe we bij de TU Delft omgaan met persoonsgegevens. Veel zaken veranderen niet, andere punten verdienen juist extra aandacht.

24 mei 2018

Ghana kan leren van Nederlandse woningcorporaties

Beheer van de woningvoorraad gaat in Ghana op veel plaatsen gepaard met chronisch achterstallig onderhoud. De werkwijze van Nederlandse woningcorporaties biedt handvatten voor een oplossing, blijkt uit onderzoek van promovendus Samson Aziabah.

23 mei 2018

04/06 Opening new entrance

From Monday 4 June 2018, the new entrance hall of Sports & Culture (S&C) will open. The entrance hall will give you a small glimpse of what you may expect at the official opening of the new building. We are still working on all the programmatic spaces connected to the entrance hall, though. So, stay tuned!

23 mei 2018

Bert van Wee op Radio 1 over de groei van het vliegverkeer

Lekker op vakantie, gewoon een weekendje weg of voor zaken naar Lissabon. We stappen ervoor in het vliegtuig, maar de gevolgen voor het milieu en omwonenden van luchthavens zijn groot.

23 mei 2018

Eric Verschuur starring on Dutch Television

Eric Verschuur provided support to the Dutch tv-program "De Proefkeuken". They have visited the anechoic chamber for their program on how to build a speaker.

23 mei 2018

Een kleine hoeveelheid vloeistof is niet niks

‘Hoe doseer je precies 0,000000000000001 liter vloeistof via een holle naald? We hebben een eerste stap gezet door onze expertise in het ontwerpen van micro/nanosystemen en besturingstechniek bij elkaar te brengen.’

23 mei 2018

TTW-honorering voor nano-onderzoek Ivan Buijnsters en Hassan HosseinNia

Nano-ingenieurs Ivan Buijnsters en Hassan HosseinNia (Precision and Microsystems Engineering) hebben beide een TTW-subsidie ontvangen voor hun onderzoeksprojecten op het gebied van nanotechnologie.

23 mei 2018

Officiële lancering e-Refinery

Op dinsdag 22 mei stond het Process & Energy lab bol van e-Refinery: hèt gloednieuwe consortium dat met een unieke integrale aanpak, van materiaal tot en met processen en opschaling, de chemische –en energie-industrie helpt te elektrificeren en decarboniseren.

22 mei 2018

'We moeten meer uit ons afvalwater halen' - Intreerede Merle de Kreuk

Met behulp van technieken als MRI krijgen we meer inzicht in de processen die plaatsvinden in de biomassa tijdens afvalwaterzuivering met micro-organismen. Deze kennis zetten we in om meer energie en grondstoffen – en nieuwe vervuilingen – uit ons eigen afvalwater halen. Nieuwe kennis is echter ook nodig om problemen in snelgroeiende wereldsteden aan te pakken, waar afvalwaterzuivering vaak nog in de kinderschoenen staat. We kunnen en moeten dus nog veel meer uit ons afvalwater halen. Dat stelt Professor Merle de Kreuk, die op woensdag 23 mei haar intreerede houdt aan de TU Delft.

22 mei 2018

Aerospace Women’s Day

Op 29 mei wordt de Aerospace Woman’s Day voor de vijfde keer op rij gehouden en brengt studenten en jonge professionals samen om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

22 mei 2018

TU Delft mee op handelsmissie naar India

TU Delft is een van de deelnemers aan de handelsmissie naar India van 22 tot en met 25 mei 2018. De TU Delft participeert in de sectoren Hightech / IT, Life Sciences & Health en Water, Logistics, Maritime.

22 mei 2018

Marina van Damme beurs voor onderzoek naar oceaanenergie

22 mei 2018

Nieuwe lockers in gebruik!

In Unit Sport kun je vanaf vandaag gebruik maken van de nieuwe lockers. Je kan ze openen door je campuskaart of je OV chipkaart te gebruiken. Daarnaast is het ook nog mogelijk gebruik te maken van de lockers door middel van een pincode.

18 mei 2018

Delftse sensoren meten topprestaties in de rolstoelsport

Rienk van der Slikke heeft een techniek ontwikkeld om met kleine sensoren de individuele rolstoelprestatie (Wheelchair Mobility Performance) te meten. Hij promoveert op vrijdag 25 mei op dit onderwerp aan de TU Delft.

17 mei 2018

20/05 Mogelijke ongemakken online rooster vanwege onderhoud

Aanstaande zondag, 20 mei, wordt tussen 10:00 en 18:00 uur technisch onderhoud gepleegd aan het online rooster. Hierdoor is het online rooster mogelijk slechter bereikbaar dan normaal en kan het zijn dat de vermelde informatie niet geheel up-to-date is. We doen er alles aan om jullie zo min mogelijk last hiervan te laten ondervinden.

17 mei 2018

Join #CoCreateMYCITY Delft – Dutch and South-African student working together to co-create Delft

Do you want to participate and work in a multicultural team of students on the future of smart cities? In 2017, the Netherlands Embassy in South Africa organised CoCreateMYCITY Durban, with 10 South African and 10 Dutch students working together on local challenges in the city of Durban. At the end of June there will be a follow-up: CoCreateMYCITY Delft . This time, 5 MSc-students from South Africa and 5 MSc-students from TU Delft will work tackling local challenges of the city of Delft.

17 mei 2018

A new understanding of complex carbides in creep resistant chromium steels and super alloys

17 mei 2018

Bondspresident Frank-Walter Steinmeier bezoekt TU Delft

Op dinsdag 15 mei brachten de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier en zijn vrouw Elke Büdenbender een bezoek aan de TU Delft en Yes!Delft. Het bezoek was onderdeel van een officieel staatsbezoek op dinsdag 15 en woensdag 16 mei aan Nederland.

16 mei 2018

Sociale huisvesting: goed op koers of niet?

16 mei 2018

Sociale huisvesting: goed op koers of niet?

16 mei 2018

Verregaande beleidsvoorstellen zetten sociale huursector op het spel

16 mei 2018

Verregaande beleidsvoorstellen zetten sociale huursector op het spel

16 mei 2018

OTB-cursussen voldoen aan PE-kwaliteitseisen

Sinds januari 2015 bestaat voor de leden van de vereniging van toezichthouders van woningcorporaties (VTW) en voor woningcorporatiebestuurders de verplichting tot permanente educatie. Het OTB speelt hierop in met cursussen waarvoor zij, en ook andere deelnemers, PE-punten kunnen behalen.

16 mei 2018

OTB-cursussen voldoen aan PE-kwaliteitseisen

16 mei 2018

Energierenovatie en volumevergroting van woningen: een haalbare combinatie?

De Europese Unie stelt steeds dwingender voorschriften op het gebied van energiebesparing in de woningvoorraad. Deze worden door de nationale overheden overgenomen. Maar in de praktijk komt energierenovatie slechts langzaam op gang, zowel in de huursector als in de koopsector.

16 mei 2018

Laure Itard benoemd tot hoogleraar Building Energy Epidemiology

Laure Itard is benoemd tot hoogleraar Building Energy Epidemiology aan de faculteit Bouwkunde.

16 mei 2018

Laure Itard benoemd tot hoogleraar Building Energy Epidemiology

Laure Itard is benoemd tot hoogleraar Building Energy Epidemiology aan de faculteit Bouwkunde.

16 mei 2018

Martha Deen wint Marina van Dammebeurs 2018

Woensdag 16 mei jl. vond de uitreiking van de Marina van Dammebeurs 2018 plaats. De jury nomineerde maar liefst vier kandidaten voor de felbegeerde beurs van 9.000 euro. Martha Deen, alumna faculteit Civiele techniek en Geowetenschappen (CiTG), werd uitgeroepen tot winnares. Met haar ambitieuze plan om klimaatverandering tegen te gaan door de energie potentie van de oceaan in kaart brengen, wist ze de jury te overtuigen.

16 mei 2018

Tolweg of tol weg? Scenariostudie Westerscheldetunnel

De huidige tolheffing voor de Westerscheldetunnel (2003) zet een rem op de regionale ontwikkeling in Zeeland. De toch al kleine arbeidsmarkt wordt erdoor gefragmenteerd en in het verlengde daarvan ondervindt ook de woningmarkt er schade van.

16 mei 2018

Tolweg of tol weg? Scenariostudie Westerscheldetunnel

De huidige tolheffing voor de Westerscheldetunnel (2003) zet een rem op de regionale ontwikkeling in Zeeland. De toch al kleine arbeidsmarkt wordt erdoor gefragmenteerd en in het verlengde daarvan ondervindt ook de woningmarkt er schade van.