Archief

5698 resultaten
rss
17 oktober 2017

Vroeg detecteren boezemfibrilleren met technologie uit CardioLab TU Delft

TU Delft startte onlangs het CardioLab, een samenwerking met de Hartstichting en Philips Design. Hier wordt met slimme technologie data gebruikt om hart- en vaatziekten vroegtijdig op te sporen en zo patiënten in de toekomst beter te behandelen. Op dinsdag 17 oktober studeert Leonard Moonen af aan de TU Delft op het eerste concrete resultaat uit dit CardioLab: een sensorarmband die boezemfibrilleren detecteert.

17 oktober 2017

IDEA League Alumni network event 10 October

Op dinsdag 10 oktober verwelkomde TU Delft de alumni van de IDEA League universiteiten op onze campus voor een netwerk event.

17 oktober 2017

Behnam Taebi op NPO3 over zijn onderzoek bij TBM

De serie 'Veelbelovend' brengt jonge topwetenschappers in beeld die verbonden zijn aan de Jonge Akademie. In deze aflevering vertelt Behnam Taebi over zijn onderzoek bij TBM.

17 oktober 2017

Heide Lukosch in De Ondernemer.nl over games als managementtool

Games zijn allang geen spelletje meer. Ze worden ingezet om managers leiderschapsvaardigheden en social skills bij te brengen, personeelsleden nieuwe kennis te leren en bij het beoordelen van sollicitanten. Hoe je deze mooie instrumenten kunt inzetten om je groei te versnellen, lees je hier.

16 oktober 2017

Nieuw: maandelijkse lunchbijeenkomsten ‘Food for Thought’

S&C maakt een grote verandering door, denk aan de verbouwing, nieuwe programmalijnen en lopende projecten. Er speelt veel en alles is op elkaar van invloed. Hoe blijf je dan up-to-date, naast het raadplegen van de bestaande communicatiemiddelen? Vanaf deze maand introduceren we speciale lunchbijeenkomsten ‘Food for Thought’, waarbij in een informele setting, onder het genot van een broodje, één onderwerp of project wordt uitgelicht.

16 oktober 2017

Hans de Bruijn in Trouw: De 'gewone Nederlander' is vooral een retorisch trucje

Hij herhaalde het gisteren drie, vier keer: de ‘gewone, normale Nederlander’, zei premier Rutte, gaat er nu echt op vooruit. Ook volgens CDA-leider Buma draait het in het nieuwe regeerakkoord om de zorgen van ‘de gewone Nederlander’. Retoriek die werkt, zegt de een deskundige. Maar die gewone Nederlander wordt nog steeds niet voor vol aangezien, zegt een tweede erover.

16 oktober 2017

10 jaar Open Course Ware TU Delft

Vandaag precies 10 jaar geleden startte de TU Delft met OpenCourseWare: het gratis ter beschikking stellen van haar onderwijsmateriaal voor iedereen die er belangstelling voor heeft. Inmiddels zijn dictaten, boeken, oude toetsen en video-opnames van ruim 200 cursussen te vinden op ocw.tudelft.nl. 1,6 Miljoen mensen hebben de website sinds de start bezocht. De meeste bezoekers komen uit Nederland, de VS en India.

13 oktober 2017

TROPOMI Launch Day!

Today is the day! TROPOMI heads for space on board the Sentinel-5P payload satellite at 11:27 CEST. It will be launched from the Plesetsk Cosmodrome in Northwestern Russia, with ESA mission control handling operations from Darmstadt, Germany.

13 oktober 2017

Prestigieuze prijzen voor leden PVMD groep tijdens EUPVSEC

Tijdens de Europese zonnecelconferentie (EUPVSEC) in Amsterdam hebben Fai Tong Si (promovendus) en Ronald van Schie (MSc student) van de sectie Photovoltaic Materials and Devices (PVMD) respectievelijk de Best Student Award en Best Poster Award gewonnen in de sectie Silicon Photovoltaics.

12 oktober 2017

Peter Naaijen, Assistent Professor Maritime & Transport Technology in Delta

12 oktober 2017

The Long Road to TROPOMI

TROPOMI launches tomorrow, starting a new phase of atmospheric composition monitoring. The coming 24 hours will be some of the most important in its lifecycle, but it has been a much longer journey to get to this point, requiring true collaboration across Europe.

12 oktober 2017

Studenten Nuon Solar Team opnieuw wereldkampioen

Studenten van het nuon Solar Team hebben de 14e Bridgestone World Solar Challenge gewonnen, het officieuze wereldkampioenschap voor zonneauto’s in Australië. Na vijf dagen racen kwam zonneauto Nuna9 vanmorgen om circa kwart voor zeven Nederlandse tijd over de finish in Adelaide. Het team deed vier dagen en ruim zes uur over de 3.000 kilometer lange race. Het is alweer de zevende keer dat het Nuon Solar Team wereldkampioen zonneracen is geworden.

12 oktober 2017

Herfstvakantie: verfwerk kleedkamers en toiletten

Van maandag 16 oktober t/m vrijdag 20 oktober vinden verfwerkzaamheden plaats bij de kleedkamers en toiletten.

12 oktober 2017

Vincent Gruis and Darinka Czischke receive grant for research on collaborative housing

NWO recently awarded Vincent Gruis and Darinka Czischke a Smart Urban Regions of the Future (SURF) Pop Up grant to study collaborative housing in the Dutch context.

12 oktober 2017

Herfstvakantie: bouwwerkzaamheden Hal 1

Van maandag 16 oktober t/m vrijdag 20 oktober 15:00 vinden bouwwerkzaamheden plaats in Hal 1.

12 oktober 2017

Nuon Solar Team opnieuw wereldkampioen zonneracen

Het Nuon Solar Team heeft met overmacht de 14e Bridgestone World Solar Challenge gewonnen, het officieuze wereldkampioenschap voor zonneauto’s in Australië. Na vijf dagen racen kwam zonneauto Nuna9 vanmorgen om circa kwart voor zeven Nederlandse tijd over de finish in Adelaide. Het team deed vier dagen en ruim zes uur over de 3.000 kilometer lange race. Het is alweer de zevende keer dat het Nuon Solar Team wereldkampioen zonneracen is geworden.

12 oktober 2017

Fleur Fok started her MSc project

On October 2nd Fleur started her MSc project on High-Resolution Microscopy: Optical Modelling. Her supervisors are Sjoerd Stallinga and Carlas Smith.

11 oktober 2017

14 en 15 oktober: ICT-onderhoudsweekend

Op 14 en 15 oktober staat een ICT-onderhoudsweekend gepland. In dit weekend is een aantal ICT-applicaties tijdelijk niet beschikbaar. Ook is het niet mogelijk om vanuit huis te werken.

11 oktober 2017

Tussenstand Nuna9 tijdens World Solar Challenge

Ondanks een onstuimige dag in Australië, met veel wind en regen, wist het Nuon Solar Team de leidende positie op de vierde dag van de Brigdestone Wold Solar Challenge verder uit te bouwen. Met een ruime voorsprong van bijna twee uur lijkt het zevende wereldkampioenschap binnen handbereik. De studenten van het Nuon Solar Team schrijven hun succes toe aan het ontwerp van zonneauto Nuna9 in combinatie met een goed uitgedachte strategie en sterk teamwork. Toch rekent het team zich nog niet rijk: “Op zo’n laatste racedag kan echt nog van alles gebeuren.”

11 oktober 2017

What Makes TROPOMI Special?

TROPOMI and Sentinel-5P are part of a larger family of satellite missions. So why is Friday’s launch so exciting?

11 oktober 2017

Treintoilet van Marian Loth in nieuwe intercity

Dinsdag 3 oktober heeft de NS een concept van de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) onthuld. Het basisontwerp van het treintoilet, ontwikkeld door PhD-kandidaat Marian Loth van de faculteit IO (TU Delft), is nu de standaard geworden voor de intercity’s van de NS.

11 oktober 2017

Eerste bachelors Klinische Technologie denken en praten als arts én technoloog

Nieuwe technologieën zoals 3D-printen of sensor-chips veranderen de geneeskunde. Maar ook de operatielamp of stethoscoop kan nog beter, laten de eerste bachelors Klinische Technologie zien in hun afstudeerprojecten. 

11 oktober 2017

Bert van Wee in diverse media over CO2 uitstoot van youngtimers

Het autobedrijf Saab Partners in Meppel profiteert van een maas in de fiscale regels voor leaserijders. Het monteert nieuwe motoren, versnellingsbakken en moderne opties in oude auto’s: youngtimers. Volgens hoogleraar vervoersbeleid Bert van Wee van de TU Delft is het rijden van een youngtimer qua CO2-uitstoot niet per se ongunstiger.

10 oktober 2017

Tomographic images become brighter and sharper

Paper ImPhys researchers published in "Physics in Medicine and Biology".

10 oktober 2017

Nima Tolou, Assistent Professor Mechatronic System Design op BNR radio

Nima Tolou, Assistent Professor Mechatronic System Design op BNR radio

10 oktober 2017

Context and Goals of Sentinel-5P and TROPOMI

The TROPOMI instrument launches this Friday on board Sentinel-5 Precursor payload. But why is TROPOMI that important for the atmospheric composition scientific community? And why is it a “precursor”?

10 oktober 2017

New Minor Computational Science and Engineering started in September 2017

10 oktober 2017

Amir Zadpoor benoemd tot Antoni van Leeuwenhoek hoogleraar

Het College van Bestuur heeft op 10 oktober jl. besloten dr. Amir Zadpoor te benoemen tot Antoni van Leeuwenhoek hoogleraar. Amir Zadpoor is chair Biomaterials & Tissue Biomechanics bij de afdeling BioMechanical Engineering.

10 oktober 2017

Eenduidige naamgeving ruimtes

Door onduidelijkheid over de naamgeving van bepaalde ruimtes, worden nu meerdere termen door elkaar gebruikt. Dit is verwarrend, zeker voor onze bezoekers. Het Bouwteam heeft, in samenspraak met Ruimteverhuur & Logistiek, besloten voortaan de volgende namen te hanteren:

10 oktober 2017

Bert van Wee in De Ingenieur over Fileleed

Nu files in aantal en lengte toenemen en de trein tijdens de spits overvol is, klinkt de roep om snel extra te investeren in infrastructuur. Niet doen, zegt hoogleraar transportbeleid Bert van Wee van de TU Delft.

09 oktober 2017

Dwarslaesiepatiënt loopt nu ook trap op met exoskelet van studenten TU Delft

Traplopen, opstaan uit een diepe sofa, een helling op en over ruw terrein lopen, het lukte dwarslaesiepatiënt Ruben de Sain állemaal met het door Delftse studenten gebouwde exoskelet, een ondersteunend robotisch pak, tijdens de Cybathlon Experience op 7 oktober. Tijdens deze wedstrijd voor bionische para-atleten in Duitsland tonen de studenten de potentie van een exoskelet als hulpmiddel in het dagelijks leven van mensen met verlamde benen.

09 oktober 2017

Kaarten Civilization

Vanuit een sponsorovereenkomst zijn voor aanstaande donderdag 12 oktober vier kaarten beschikbaar voor het Civilization-event in de Maassilo in Rotterdam.

09 oktober 2017

The Launch of TROPOMI and the Week of #GRS_TROPOMI

The idea of TROPOMI (the TROPOspheric Monitoring Instrument) first came into being around 2003. After many years of hard work and preparation, it launches this Friday on board the Sentinel-5 Precursor payload satellite.

09 oktober 2017

Onderzoeksreactor in tv-programma Willem Wever

De onderzoeksreactor was 8 oktober te zien in het tv-programma Willem Wever waarin vragen van kinderen in de leeftijd 10-12 jaar worden beantwoord. Een vast onderdeel is de Wetenschap Rubriek. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel nam hiervoor een kijkje bij het RID.

09 oktober 2017

Investering van 300.000 euro voor VIBES, een startup van werktuigbouwkunde alumni

VIBES, een jong bedrijf opgericht door vier werktuigbouwkunde alumni van de TU Delft ontvangt een flinke investering van UNIIQ, het proof-of-concept fonds van InnovationQuarter. Dit kondigde Theun Baller, decaan van de faculteit werktuigbouwkunde, maritieme techniek en materiaalkunde op 6 oktober aan op een feestelijke bijeenkomst bij YES.Delft.

09 oktober 2017

Ongeluk door zelfrijdende auto als erger ervaren

Zelfrijdende auto’s moeten wel heel erg veilig zijn om sociaal te worden geaccepteerd. Een dodelijk ongeluk dat wordt veroorzaakt door een technische fout van een zelfrijdende auto, wordt als minstens 4,5 keer zo erg beschouwd als een dodelijk ongeluk door een menselijke fout. Dat blijkt onder meer uit het onderzoek van Bart Overakker, die op donderdag 12 oktober afstudeert bij de faculteit TBM van de TU Delft.

09 oktober 2017

Bart Overakker in diverse media over Zelfrijdende auto

Zelfrijdende auto’s moeten wel heel erg veilig zijn om sociaal te worden geaccepteerd. Een dodelijk ongeluk dat wordt veroorzaakt door een technische fout van een zelfrijdende auto, wordt als minstens 4,5 keer zo erg beschouwd als een dodelijk ongeluk door een menselijke fout. Dat blijkt het onderzoek van Bart Overakker, die op dit onderwerp afstudeert bij de faculteit TBM van de TU Delft.

09 oktober 2017

Bert van Wee in Stadswerk Magazine over Mobiliteitsbeleid

Plekken hebben geen nut als je er niet kunt komen. Mobiliteit is dus eenlevensvoorwaarde. Toch is het geen doel op zich en onder meer door ICT verandert de behoefte. Hoe grijpt dit alles in elkaar, hoe ziet verstandig lokaal mobiliteitsbeleid eruit en wat kunnen we in de nabije toekomst verwachten? Een interview met 'mobiliteitsprofessor' Bert van Wee.

09 oktober 2017

Dap Hartmann in Hoger Onderwijs Management over Ondernemerschapsonderwijs

Er zijn er maar weinig die geboren worden als entrepreneur. De rest moet het ondernemen leren. Dertien Centres for Entrepreneurship in Nederland helpen de universiteiten en hogescholen met het vormgeven van hun ondernemer-schapsonderwijs. En begeleiden net afgestudeerde studenten bij het zetten van hun eerste schreden in de ondernemerswereld. Dap Hartmann (TU Delft) en Edward van de Pol (Starterslift) over ondernemend leren: “Het ouderwetse Willie Wortel-idee bestaat niet meer.”

09 oktober 2017

Nova Electric Racing: Europees kampioen 2017 in MotoE competitie

Het studententeam van de TU Delft heeft in het weekend van 7-8 oktober de eerste plek van het Europese elektrische kampioenschap van de MotoE behaald. De zelf ontworpen en gebouwde elektrische race motorfiets is speciaal ontwikkeld voor de races van deze unieke competitie. Na de drie race weekenden kan de eerste plek gevierd worden!