Archief

5975 resultaten
14 december 2017

Best poster award PME MSc student Lili Hauzer

14 december 2017

Zuid-Holland eerste keus voor ruimteonderzoeksinstituut

Ruimteonderzoeksinstituut SRON dat nu in Utrecht is gevestigd, komt naar Zuid-Holland.

14 december 2017

Jeroen van den Hoven in TU Delta over filosofie

In de tweede serie ‘In Dialoog Met…’ gaat Jonge Geesten in dialoog met prominenten van de TU Delft. Geen interviews of ondervragingen, maar een tweezijdig gesprek uit nieuwsgierigheid voor elkaars generatie en achtergrond. Dit keer praten we met hoogleraar Jeroen van den Hoven.

14 december 2017

Paperbundel Discussiedagen Sociale Huisvesting 2017: Ruimte voor wonen / wonen in de ruimte

In oktober 2017 zijn de Discussiedagen Sociale Huisvesting 2017 georganiseerd. De paperbundel en de presentaties zijn nu beschikbaar voor een breed publiek.

13 december 2017

TU Delft builds smart manufacturing initiative with the composites industry

13 december 2017

Waarom is de aarde niet zo bijzonder?

13 december 2017

Café twee dagen gesloten

Het Café is op donderdag 14 december en het grootste deel van vrijdag 15 december gesloten vanwege een tweetal evenementen. Reguliere bezoekers zijn van harte welkom in The Hub.

13 december 2017

International Award van AGU voor Huub Savenije

Hydroloog prof. Huub Savenije van de TU Delft krijgt op woensdag 13 december van de American Geophysical Union (AGU) de prestigieuze International Award. De International Award wordt jaarlijks toegekend voor het leveren van ‘een uitmuntende bijdrage aan de aard- en ruimtewetenschappen en het nuttig inzetten van wetenschap voor ontwikkelingslanden’.

13 december 2017

Female participants wanted for driving simulator research

13 december 2017

Hans de Bruijn in Trouw over ‘Framing’ (column)

Hans de Bruijn, hoogleraar bestuurskunde, heeft een wekelijkse column over ‘framing’ in Trouw. Lees hieronder de laatste columns.

12 december 2017

Jetty van Ginkel wint NWO Natuurkunde Valorisatiehoofdstuk Prijs

De Delftse promovendus Jetty van Ginkel krijgt de NWO Natuurkunde Valorisatiehoofdstuk Prijs 2017. Ze ontvangt de prijs voor het valorisatiehoofdstuk in haar proefschrift getiteld 'Peptide Fingerprinting Using Single-Molecule Fluorescence'.

12 december 2017

Boost voor high performance computing door samenwerking faculteiten

TBM en onderzoeksafdelingen van de faculteiten CiTG en EWI werken sinds een aantal maanden samen door hun High Performance Computing (HPC) capaciteit te bundelen in het zogenaamde INSY cluster. Bij TBM bestond deze wens al acht jaar, maar toen was de tijd voor een dergelijke samenwerking nog niet rijp.

12 december 2017

Bert van Wee op NPO radio 1 over meer rails en asfalt voor de Randstad

De Randstad trekt aan de bel. De komende jaren wordt daar ruim een half miljoen woningen bijgebouwd. En alle mensen die daar gaan wonen, moeten ook naar hun werk. Dat levert een verkeersinfarct op als er niet snel iets gebeurt. De Vereniging Nederlandse Gemeenten wil nu dat het kabinet miljarden extra uittrekt voor rails en asfalt.

12 december 2017

Bert van Wee in de Volkskrant over autogebruik

Het aantal kilometers dat de Nederlander gemiddeld in de auto reist, daalt al meer dan tien jaar. Deze trendbreuk lijkt niet mee te wegen in de prognoses die het ministerie van Infrastructuur hanteert.

12 december 2017

Bert van Wee op NOS.nl over meer asfalt

De schade als gevolg van het groeiend aantal files is voor de transportsector opgelopen tot 1 miljard euro. Dat is een nieuw record. De A4 van Amsterdam naar Den Haag, en vooral knooppunt Prins Clausplein, levert de meeste economische schade op.

12 december 2017

Bert van Wee in de Volkskrant over kosten van bouwprojecten

Opnieuw overschrijdt een groot infrastructuurproject het budget. De grotere zeesluis bij IJmuiden die Amsterdam vanaf 2019 toegankelijk moet maken voor grote schepen gaat 138 miljoen euro meer kosten dan gepland - op een opdracht met een totale waarde van 600 miljoen euro. Bouwbedrijven BAM en VolkerWessels draaien op voor de kosten.

11 december 2017

Volkert van der Wijk Constructur of Merit 2017

11 december 2017

Alumni Tour Canada: een terugblik!

Bringing TU Delft alumni together, anywhere in the world, is one of our goals. Whenever alumni meet we see great things happening: old study mates reconnect and reminisce about their time in Delft, new connections are made, and networks are build.

11 december 2017

Let op: programma-afgelastingen vanwege sneeuwval

Door de hevige sneeuwval – en het daarbij behorende negatieve reisadvies – worden er vanavond (maandag 11 december) meerdere sport- en cultuurlessen afgelast. Per les wordt bekeken of deze door kan gaan. Vast staat dat de gehele buitenprogrammering van sport niet doorgaat. Voor de meest actuele status van jouw les, raden we aan om een uur voor aanvang te bellen naar een van de twee balies.

11 december 2017

Kees Vuik geëerd met bronzen legpenning

Begin december heeft Rector Magnificus Karel Luyben de bronzen legpenning van de TU Delft uitgereikt aan Kees Vuik.

11 december 2017

Emeritus prof Heinz Stoewer ontvangt IEEE Simon Ramo Medal 2018

De IEEE heeft onlangs bekend gemaakt dat Heinz Stoewer, emeritus hoogleraar Space Systems Engineering aan de TU Delft, de IEEE Simon Ramo Medal 2018 zal ontvangen. Deze prijs, zeer prestigieus in de wereld van high-tech engineering, wordt toegekend voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van systems engineering en systems science.

08 december 2017

Supergoedkoop naar 3D-echo

Een plastic dopje waarin her en der gaatjes zijn geprikt. Met deze ogenschijnlijk simpele aanpassing kunnen hoge kwaliteit 3D-echo’s worden gemaakt, voor veel minder geld. Wetenschappers van het Erasmus MC en de TU Delft publiceren hierover in het wetenschappelijke tijdschrift Science Advances van vrijdag 8 december.

08 december 2017

13 december 2017: Uittreerede Abdelkader Benali aan de TU Delft

Met de Uittreerede op woensdagavond 13 december 2017 sluit schrijver en programmamaker Abdelkader Benali zijn termijn als Cultural Professor aan de TU Delft af. Bij de Uittreerede presenteert Benali met de studenten van zijn masterclass verhalen, constructies en ideeën voor ‘het ideale plein’.

08 december 2017

Technische Universiteit Delft en Royal HaskoningDHV tekenen overeenkomst voor biopolymeerwinning uit afvalwater

Delft, 8 december 2017 - Royal HaskoningDHV en de Technische Universiteit Delft hebben een overeenkomst ondertekend waarmee de gepatenteerde technieken om waardevolle biopolymeren uit Nereda® afvalwaterzuiveringsslib te extraheren, worden overgedragen aan Royal HaskoningDHV. Dit geeft het bedrijf de wereldwijde rechten om deze technologieën toe te passen op afvalwaterzuiveringen die gebruikmaken van Royal HaskoningDHV’s Nereda® technologie. Deze technologie is ontstaan uit onderzoek van de TU Delft.

08 december 2017

Hearing on the ban of Autonomous Weapon Systems at the Belgian Parliament

On Dec 6th Filippo Santoni De Sio joined the Commission for National Defense of the Belgian Chamber of Representatives to give an expert opinion on a motion for the ban on the research, development and use of fully Autonomous Weapon Systems.

07 december 2017

Onderzoeksagenda Digitale Samenleving

De Nederlandse universiteiten bundelen hun krachten in de onderzoeksagenda Digitale Samenleving. Minister Van Engelshoven nam op 23 november het eerste exemplaar in ontvangst op het VSNU-Impactfestival.

07 december 2017

TU Delft TV: Researchlab Automated Driving Delft

07 december 2017

Gianluca Limodio won de ‘Best Student Award’ op het symposium ‘Silicon for Photovoltaics’

Gianluca Limodio van de ‘Photovoltaic Material and Devices’ groep won de ‘Best Student Award’ op het symposium ‘Silicon for Photovoltaics’ tijdens de ‘Material Research Society 2017 Fall meeting’ die werd gehouden in Boston.

07 december 2017

Douwe van Willigen won de ‘Best MSc Award 2017 of the Electronic Instrumentation Lab’

Tijdens de jaarlijkse 'Best MSc Award 2017 Contest' gaven de beste afstudeerders van het afgelopen jaar van het Electronic Instrumentation Lab (Michele D’Urbino, Douwe van Willigen, Shoubhik Karmakar en Said Hussaini) een presentatie van hun werk. Daarna koos het publiek een winnaar.

07 december 2017

Concrete solutions of #cocreateMYCITY Durban

07 december 2017

Servaas Storm is Best Lecturer TPM 2017

Study association Curius has chosen Servaas Storm as Best Lecturer of the faculty of Technology, Policy and Management (TPM). Servaas is praised for his enthusiasm in bringing across his expertise in the field of economics and his genuine interest in students.

07 december 2017

"Succesvolle wijkaanpak niet laten versloffen"

Sloop en nieuwbouw als onderdeel van twintig jaar wijkaanpak hebben positief uitgepakt: de leefomgeving is verbeterd.

07 december 2017

Extra hitte in Nederlandse steden goed te verminderen door reflecterende daken

Aanpassing van de kleur van dakpannen kan helpen om extreme temperaturen in Nederlandse steden aanzienlijk te reduceren. Dat stelt Leyre Echevarría Icaza, die op vrijdag 8 december aan de TU Delft promoveert op dit onderwerp.

07 december 2017

Drie postdocs voor TNW door LEaDing Fellows-programma

In het kader van het LEaDing Fellows-postdocprogramma van de Europese Unie mag de faculteit Technische Natuurwetenschappen drie nieuwe postdocs begroeten: Aurora Dols Perez uit Spanje, Dowon Bae uit Zuid-Korea en Andrea Gutierrez uit Colombia.

07 december 2017

IWA Biofilms: Granular Sludge Conference 2018

Volgend jaar, van 18 tot en met 21 maart, wordt in Delft de IWA Biofilms: Granular Sludge Conference georganiseerd. Tijdens de vier vergaderdagen wordt de focus gelegd op het gebruik van korrelslib voor de combinatie van afvalwaterzuivering en herwinning van grondstoffen. De laatste trends en toekomstverwachtingen in het onderzoek naar korrelvormig slib zullen worden besproken, voor alle soorten afvalwater.

07 december 2017

Crowd limits experiment: deelnemers gezocht

07 december 2017

Burak Eral en Luigi Sasso slaan handen ineen om nierstenen tegen te gaan

Toen de kans zich voordeed om een cohesieproject op te zetten greep Burak Eral deze met beide handen aan. Burak Eral is Tenure-Track docent bij de Afdeling Process & Energy op het gebied van crystallization & solids processing. Hij wist meteen met wie hij graag wilde gaan samenwerken; Luigi Sasso, Tenure-Track docent bij de afdeling Precision and Microsystems Engineering en expert op het gebied van micro manufacturing en sensors. Een goede match blijkt. Burak en Luigi bedachten een methode om nierstenen te bestrijden.

07 december 2017

Hoop voor de hekwerkwijk

Als de publieke ruimte de plek is voor uitwisseling van ideeën, rust op architecten en stedenbouwers een grote verantwoordelijkheid. Want hoe kan een democratie functioneren zonder ontmoetingsmogelijkheden? Zelfs in een wereld van 'gated communities' is er hoop, concludeert promovendus Hans Teerds na filosofisch onderzoek.

07 december 2017

BK students at Highlight festival

Highlight is the new event for light art, design and light experiences. Around Bastiaansplein upcoming designers, artists and students show exciting and innovative projects, stretching the boundaries of the light spectrum. Entrance is free of charge.

06 december 2017

Luchtmacht gaat – met hulp van de TU Delft - de ruimte in

Op donderdag 30 november 2017 ondertekende Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Dennis Luyt een contract met het bedrijf ISIS, het NLR en met de afdeling Space Engineering van de TU Delft.