958 resultaten

14 juli 2021

Vidi’s voor twee Delftse toponderzoekers

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan twee Delftse wetenschappers een Vidi-financiering toegekend van EUR 800.000. Hiermee kunnen zij de komende vijf jaar een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opzetten.

12 juli 2021

Wetenschappelijke innovaties brengen Olympisch goud dichterbij

Om de Nederlandse sporters te helpen aan goede prestaties op de Olympische Spelen, zijn er bij de TU Delft verschillende sportinnovaties ontwikkeld. Zo wordt er in Tokyo gefietst op de snelst mogelijke baanfiets, draagt het hele Nederlandse team een Cool Cap ter verkoeling, stuurt een supercomputer de zeilers een gedetailleerde windvoorspelling en krijgen de Paralympische rolstoelbasketbaldames essentiële data over hun trainingsprestaties.

09 juli 2021

Volgende fase Convergence Alliance

Op woensdag 7 juli hebben de bestuurders van de TU Delft, Erasmus MC en Erasmus Universiteit Rotterdam een raamovereenkomst getekend voor verregaande strategische samenwerking binnen de Convergence Alliance. In onderzoek en onderwijs bundelen de instellingen hun krachten, kennis en methoden om uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, duurzaamheid, gezondheid, verstedelijking en digitalisering aan te pakken.

06 juli 2021

Nieuw systeem binnen toekomstig quantum internet maakt onaftapbare communicatie mogelijk

Ingenieurs van QuTech (een samenwerking tussen de TU Delft en TNO) kunnen met behulp van meetapparaatonafhankelijke (MDI) quantum-sleuteldistributie (QKD) zorgen voor onaftapbare communicatie.

06 juli 2021

Thuiswerken vergroent de woonwens

De Coronacrisis drukt een stempel op de woonwensen van huizenzoekers en daarmee de toekomstige woningmarkt. Het afstudeeronderzoek van TU Delft-student Marjolein Bons toont dit aan.

30 juni 2021

De sleutel tot een gouden windvlaag

Vang je de goede windvlaag in je zeilen? Dat kan goud waard zijn. Maak je een verkeerde inschatting? Dan mis je de boot. Met zijn zeer gedetailleerde windvoorspellingen helpt meteoroloog Sukanta Basu de Nederlandse Olympische zeilers naar de overwinning.

29 juni 2021

NWO benoemt Karen Aardal tot lid van het domeinbestuur Exacte en Natuurwetenschappen

Hoogleraar Karen Aardal is benoemd tot bestuurslid van het NWO domein Exacte en Natuurwetenschappen. Aardal brengt als hoogleraar aan het Delft Institute of Applied Mathematics een enorme kennis mee op het gebied van toegepaste wiskunde en theoretische informatica.

28 juni 2021

Nederlandse universiteiten richten spotlight op essentiële sector van de ontwerpende ingenieurswetenschappen

First sector portrait for design engineering sciences presented to Ministry of Education, Culture and Science

28 juni 2021

Benoeming eerste chef d'emission: TU Delft juicht sportieve klimaatactie toe

Drievoudig wereldkampioen zeilen Marcelien de Koning is aangesteld als eerste ‘chef de emission’ ter wereld. NOC*NSF wil daarmee werk maken van de verduurzaming van de sport én de samenleving. “Een uitstekende idee”, vindt professor Andy van den Dobbelsteen, Coördinator Duurzaamheid TU Delft. TU Delft werkt al lange tijd samen met NOC*NSF en helpt als eerste kennispartij NOC*NSF en de chef de emission met kennis op het gebied van duurzaamheid.

22 juni 2021

TU Delft presenteert perspectief op Erkennen & Waarderen