Laatste Nieuws

1542 resultaten
rss

05 november 2020

TU Delft mag nomineren voor The Earthshot Prize

Op 1 november begon de zoektocht naar de eerste winnaars van The Earthshot Prize. De Earthshot Prize is een prestigieuze wereldwijde milieuprijs om nieuwe oplossingen te vinden voor de grootste milieuproblemen in de wereld, geïnspireerd door president John F. Kennedy’s Moonshot.

04 november 2020

Vidi’s voor vier Delftse toponderzoekers

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan vier Delftse wetenschappers een Vidi-financiering toegekend van EUR 800.000.

02 november 2020

Vlaggen halfstok voor vrij en veilig onderwijs

Vandaag staat het Franse onderwijs stil bij de aanslag op het vrije en het veilige onderwijs. De vlaggen op de gebouwen van de universiteiten van Nederland gaan halfstok uit solidariteit. Pieter Duisenberg, voorzitter Vereniging van Universiteiten: “De afschuwelijke moord op Samuel Paty toont helaas opnieuw aan dat we moeten blijven hameren op het enorme belang van de vrijheid van meningsuiting. Een groot goed, zeker ook in het onderwijs, waar we met zijn allen pal voor moeten blijven staan. Onderwijzend personeel wereldwijd moet zonder angst of druk zijn werk kunnen doen.”

02 november 2020

Acht Best Graduates genomineerd voor TU Delft Best Graduate 2020

Vandaag, 3 november, maakt het Universiteitsfonds Delft de acht Best Graduates 2020 van de TU Delft bekend. Elk jaar selecteren de acht faculteiten van de TU Delft hun beste afstudeerder. Op 17 november, tijdens de online TU Delft Best Graduate Award Ceremony, zullen de ingenieurs ieder hun persoonlijke verhaal vertellen achter hun innovatief onderzoek en presenteren ze de resultaten van hun afstudeerscriptie.

30 oktober 2020

Ook in coronatijd meer studenten naar Delft

Steeds meer studenten vinden de weg naar TU Delft. Begin oktober stonden er volgens de voorlopige cijfers 27.256 studenten ingeschreven, tegenover 26.187 vorig jaar; een stijging van ongeveer 4 procent, iets lager dan de landelijke trend.

29 oktober 2020

Reliëf van de Nachtwacht voor het eerst in kaart gebracht

Een speciaal ontworpen 3D scanner op basis van 3 camera’s en een projector beweegt langs de oppervlakte van de Nachtwacht in het Rijksmuseum. De komende weken brengt onderzoeker Willemijn Elkhuizen de diepteverschillen van het karakteristieke schilderij in kaart. Er zijn al vele facetten van de Nachtwacht onderzocht, maar nog niet eerder werd het reliëf zo uitgebreid bestudeerd.

28 oktober 2020

Cybercriminelen kopen hun technologie nog niet zo maar van de plank

De vrees dat cybercriminelen hun technische benodigdheden heel makkelijk op ondergrondse marktplaatsen kunnen inkopen, is niet terecht, concludeert onderzoeker Rolf van Wegberg

26 oktober 2020

Drie miljoen inschrijvingen voor online cursussen TU Delft

De MOOCs geven mensen in de hele wereld toegang tot onderwijs van de TU Delft.

13 oktober 2020

Vermalen mosselschelpen in je 3D-printer

Promovendus Marita Sauerwein laat zien dat 3D-(her)printen met lokaal verkregen duurzame en natuurlijke grondstoffen een haalbare optie is in een circulaire economie.

01 oktober 2020

Unieke tentoonstelling triceratopsschedel ‘Skull 21’

Science Centre Delft presenteert een unieke tentoonstelling over ‘Skull 21’ in het Mineralogisch-Geologisch Museum.