1065 resultaten

12 oktober 2016

Eerste draadloos laadstation op zonne-energie voor elektrische fiets

Woensdag 12 oktober presenteerden collegevoorzitter Tim van der Hagen, decaan faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica Rob Fastenau, afdelingshoofd 'Electrical Sustainable Energy' Miro Zeman en hoofd vakgroep 'Direct Current (DC) Systems, Energy Conversion & Storage' Pavol Bauer het eerste draadloos laadstation op zonne-energie voor elektrische fietsen.

11 oktober 2016

Onderhandelen met quantumdots

De ongekende mogelijkheden van quantumcomputers worden vooralsnog beperkt doordat informatie-uitwisseling tussen de bits in zo'n computer moeizaam is, vooral over grotere afstanden. Lieven Vandersypen, professor bij QuTech en werkgroepleider bij FOM, is er samen met zijn collega’s voor het eerst in geslaagd om twee niet-naburige quantumbits in de vorm van elektron-spins in halfgeleiders met elkaar te laten praten. Zij publiceren hun onderzoek op 10 oktober in Nature Nanotechnology.

11 oktober 2016

Diversiteit is de maat: Hoofddocent toegepaste ergonomie Johan Molenbroek neemt afscheid

Heel wat mensen heeft universitair hoofddocent Johan Molenbroek opgemeten in zijn carrière als ergonoom bij de TU Delft. Lichaamsmaten verzamelen om het leven een beetje makkelijker en op maat te maken: onderwijsmeubilair voor kinderen, zwempak voor olympisch zwemmer Kromowidjojo en een aangepast bejaardentehuis. Vrijdag 14 oktober gaat hij met pensioen en vertelt over zijn werk in het symposium ’40 jaar passen en meten’.

Team TU Delft winnaar armprotheserace Cybathlon Zurich

Het DIPO Power Team van de TU Delft is eerste geworden in de armprothese race bij ‘s werelds allereerste ‘Cybathlon’ in Zurich. De Delftse studenten namen in samenwerking met het Delft Institute for Prosthetics and Orthotics (DIPO) en het bedrijf TRS Prosthetics met een lichaam gestuurde armprothese deel aan de wedstrijd. Bob Radocy, de ‘piloot’ van het Delftse team die zijn linker arm mist, volbracht met dit technisch hulpmiddel alledaagse opdrachten zoals het vervangen van een lamp en het dragen van een dienblad.

10 oktober 2016

TU Delft en UvA halen laatste ontwikkelingen in multimediatechnologie naar Nederland

In de digitale wereld van vandaag worden we steeds meer geconfronteerd met grote hoeveelheden digitale multimedia, waarin beeld, geluid, tekst, en overige modaliteiten samenkomen. Slimme technologie is nodig om deze informatie te kunnen organiseren, te vinden, en bruikbaar te maken. Van 15-19 oktober vindt in Amsterdam de 24e Internationale ACM Multimedia-conferentie plaats, waarin meer dan 500 internationale experts uit de academische wereld en de industrie samenkomen om de laatste onderzoeksontwikkelingen op het gebied te delen. Het evenement wordt georganiseerd door de TU Delft en de Universiteit van Amsterdam.

10 oktober 2016

“Kennis van samenhang in watersysteem nodig om Nederland als uniek waterland te positioneren”

Om onze voeten in Nederland droog te houden, wordt water via sloten uit de polder via gemalen weggepompt en weggevoerd met behulp van kanalen en rivieren. Al deze ingrepen in het landschap maken deel uit van het Polder-boezemsysteem. Promovendus en universitair hoofddocent landschapsarchitectuur Inge Bobbink pleit voor meer zichtbaarheid en samenhang van deze waterelementen. De cultureel historische waarde en landschapsarchitectonische kwaliteit van het Polder-boezemsysteem gaat anders verloren, en daarmee de laagland-identiteit. Inge Bobbink promoveert dinsdag 11 oktober op dit onderwerp bij de TU Delft.

07 oktober 2016

Wetenschappers voorkomen quantumfouten door een quantumsysteem constant te observeren

Een team wetenschappers onder leiding van Tim Taminiau van QuTech, het quantuminstituut van de TU Delft en TNO, heeft experimenteel aangetoond dat fouten bij berekeningen met quantum bits kunnen worden onderdrukt door zulke quantum bits herhaaldelijk te observeren.

06 oktober 2016

Hulpverlening na natuurramp efficiënter met betere informatie (uit TU Delta)

Na een natuurramp is juiste informatie van levensbelang. Hulpverlening kan er sneller, efficiënter en effectiever door zijn.

05 oktober 2016

Zon is snelgroeiende energiebron

"The sun is a solution," concluded Prof. Arno Smets in his inaugural address given at TU Delft on Wednesday, 28 September. Smets and his group at TU Delft envisage all energy provision being based on sustainable energy sources in the near future. The use of solar energy requires more attention in his opinion, especially because of its high returns and low cost.

04 oktober 2016

Stabielere spin-qubits in doodgewoon silicium

/* */