DAIRE

Delft Artificial Intelligence Research and Education

Delft University of Technology is home to over 50 scientists covering almost all areas of Artificial Intelligence.

AI research and education at Delft University of Technology focuses on understanding, designing, and engineering the responsible automation of complex systems, involving people as well as technical components.

Find out who is working on Machine Learning, Knowledge Representation & Reasoning, Decision Making, Agents, and Robotics & Vision.

News

rss

26 april 2018

Jeroen van den Hoven in NOS.nl over AI toekomst scenario's

Gaan robots de wereld overnemen? Wanneer worden zelfrijdende auto's op grote schaal gebruikt? Heeft een robot rechten? Er wordt gewerkt aan grote technologische veranderingen die veel impact op ons gaan hebben en dat levert grote vragen op. De NOS vroeg drie experts commentaar te geven op drie toekomstscenario's, om zo een beeld te krijgen van wat we kunnen verwachten. Jeroen van den Hoven, professor ethiek en technologie aan de TU Delft is een van hen.

13 februari 2018

Jeroen van den Hoven in De Tijd over Deepfakes

Pornofans maken met geavanceerde artificiële intelligentie nepvideo’s met gezichten van celebrity’s. Zijn beelden straks nog geloofwaardig? ‘Zien was geloven, maar dat is nu gedaan. De technologie kan steeds meer de scheiding tussen feit en fictie verstoren.’‘Dit kan brede schadelijke gevolgen hebben’, zegt Jeroen van den Hoven, technologie-ethicus aan de Technische Universiteit Delft. ‘Het toont nog eens aan dat we de afgelopen decennia te naïef bezig waren met digitale technologie.’

15 december 2017

Virginia Dignum in De Ingenieur over gedragscode voor robots

Bij het eind van het jaar horen lijstjes en daar doen wij bij De Ingenieur graag aan mee. Hier zijn de veertien belangrijkste technologische doorbraken van Nederlandse origine die wij zien aankomen in 2018. Het aantal toegekende wereldbolletjes geeft hun (geschatte) maatschappelijke impact aan. Een gedragscode voor robots scoort hoog en is van groot belang volgens Virgina Dignum.

19 november 2017

Aimee van Wynsberghe op VPRO.nl over relaties met robots

Het is nog even wennen, maar met robots en AI zullen we een steeds hechtere band gaan ontwikkelen. We bouwen vriendschappen met ze op, vertrouwen ze de meest intieme details toe en hebben zelfs seks met ze. Jelle Brandt Corstius gaat op onderzoek in aflevering 4 van Robo Sapiens en spreekt met Aimee van Wijnsbergen (zie minuut 18:50).

09 november 2017

Bart Overakker in diverse media over de zelfrijdende auto

Zelfrijdende auto’s moeten wel heel erg veilig zijn om sociaal te worden geaccepteerd. Een dodelijk ongeluk dat wordt veroorzaakt door een technische fout van een zelfrijdende auto, wordt als minstens 4,5 keer zo erg beschouwd als een dodelijk ongeluk door een menselijke fout. Dat blijkt het onderzoek van Bart Overakker, die op dit onderwerp afstudeert bij de faculteit TBM van de TU Delft.

Social media

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.