05 november 2020

Tien Delftse talenten in AI, data en digitalisering ontvangen Veni en Vidi-subsidies

Deze week kreeg de talentontwikkeling in AI, data en digitalisering een flinke impuls vanuit het NWO-Talentprogramma. Maar liefst tien getalenteerde Delftse onderzoekers die actief zijn in deze onderzoeksgebieden ontvingen vanuit dit programma Veni subsidie of een Vidi subsidie.

04 november 2020

Podcast AI & energie met Mathijs de Weerdt

In de zesde wetenschapspodcast Snoek op Zolder van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) en het Nationaal Innovatie Centrum voor AI (ICAI) spreken hosts Hennie Huijgens en Sietse van Gorkum met Mathijs de Weerdt, sectiehoofd van de Algorithmics Group van de TU Delft. Centraal staat deze keer de energie- en industriesector in Nederland. Een belangrijk onderwerp, vanwege de druk die de sector ervaart op verandering naar een duurzamer energiesysteem.

26 oktober 2020

Drie miljoen inschrijvingen voor online cursussen TU Delft

De MOOCs geven mensen in de hele wereld toegang tot onderwijs van de TU Delft.

08 oktober 2020

Ontwerpen (met) kunstmatige intelligentie

Felicitaties aan IO-onderzoekers Niya Stoimenova en Rebecca Price, van wie de publicatie over AI en design is opgenomen in het nieuwste deel van Design Issues. Het werk van Niya en Rebecca is getiteld ‘Exploring the Nuances of Designing (with / for) Artificial Intelligence’. In hun werk promoten de auteurs een holistisch perspectief op wat het betekent om met en voor AI te ontwerpen, waarbij ze de nuances van ontwerpmethodologieën bespreken en hoe ze kunnen reageren op AI terwijl het in de loop van de tijd evolueert.

01 oktober 2020

AI hub Zuid-Holland van start

De regio Zuid-Holland gaat de ‘AI hub Zuid-Holland' opzetten. Deze netwerkorganisatie zal onder andere één uithangbord en gezamenlijk aanspreekpunt realiseren voor bedrijven en kennisinstellingen in Zuid-Holland die willen werken met Artificiële Intelligentie (AI).

08 september 2020

TU Delft start opleiding voor robotingenieur van de toekomst

Hoe kunnen robots in diverse processen binnen een fabriek functioneren? Wat is volgens de industrie een goede robotingenieur? Deze twee vragen stonden centraal bij het opzetten van de nieuwe masteropleiding Robotica van de TU Delft.

08 september 2020

TU Delft AgTech Institute: vliegwiel voor de agricultuursector

28 augustus 2020

Nieuw MSc onderwijs en keuzevakken op gebied van AI, data en digitalisatie

Met de start van het nieuwe academische jaar is het onderwijsaanbod aan de TU Delft op gebied van AI, data en digitalisatie sterk uitgebreid. De afdeling Cognitive Robotics start volgende week met een nieuw masterprogramma Robotics. Bij Computer Science zal de track Artificial Intelligence Technology van start gaan. Ook nieuw dit jaar is een toegewijd keuzevak welke een inhoudelijke ruggengraat biedt voor bestaande keuzevakken in en met (toegepaste) AI.

29 juli 2020

TU Delft stelt 16 vacatures open voor Universitair Docenten in AI (-gerelateerd) onderzoek

De TU Delft heeft aangekondigd 16 getalenteerde onderzoekers te werven om deel uit te maken van een florerende Artificial Intelligence (AI) gemeenschap die de kruisbestuiving tussen talenten met verschillende expertise en disciplines bevordert. De functies zijn gericht op zowel AI-experts als op degenen die AI willen toepassen in hun Science, Technology, Engineering of Design vakgebied.

02 juni 2020

TU Delft lanceert eerste acht ‘TU Delft AI Labs’

Hoe kun je met behulp van artificiële intelligentie (AI) wetenschappelijke vooruitgang versnellen?