AI News

rss

31 juli 2020

Scott Robbins in Technisch Weekblad over transparante AI

Artificial intelligence (AI) moet gevoelige beslissingen kunnen uitleggen. Kredietverstrekking, strafrecht, opsporing, medische analyse, human resources: als een slim systeem over jouw leven beslist, wil je weten waar het zo’n besluit op baseert. Daarom wordt de roep om ‘self-explaining AI’ steeds luider. Het vakgebied heeft al zijn eigen acroniem: XAI. Verschillende landen werken aan wetgeving.

30 juli 2020

Aimee van Wynsberghe over gebruik van klantdata in diverse media

Consumenten in Europa vertrouwen supermarkten meer ten aanzien van het gebruik van hun persoonlijke gegevens dan financiële instellingen, digitale platformen en social media – en in sommige gevallen zelfs meer dan overheden en medische instellingen.

28 juli 2020

TUDelft teams get 1st and 2nd place at the GECCO 2020 Industrial Challenge

A team of students participating in the course Algorithms for Intelligent Decision Making have won the 1st place in the GECCO 2020 Industrial Challenge. Former Computer Science student Arthur Guijt has won 2nd place.

24 juni 2020

Dirk Helbing in NRC over schokbestendige besturingssystemen

De coronacrisis is een kans om de maatschappij schokbestendiger te maken, zeggen systeemonderzoekers Alex Pentland (MIT) en Dirk Helbing (TU Delft).

24 juni 2020

Jeroen van der Hoven in de Volkskrant over gezichtsherkenningssoftware

Gezichtsherkenningstechnologie ligt meer dan ooit onder vuur. Volgens Jeroen van den Hoven, hoogleraar ethiek en techniek aan de TU Delft, is het tijdstip van het verbod niet los te zien van de demonstraties naar aanleiding van de dood van George Floyd.

11 juni 2020

Team Automatoes win final of Autonomous Greenhouse Challenge

Team Automatoes beat five other finalists in growing tomatoes with AI.

15 mei 2020

Three papers about reinforcement learning from our group were presented at AAMAS 2020

All the talks are available on the conference website

10 mei 2020

Ibo van de Poel in Bij nader inzien over corona app

Ibo van de Poel, hoogleraar ethiek en technologie aan de TU Delft, vraagt zich af of we de corona-app niet net zo uitgebreid moeten testen als een vaccin, alvorens het te gebruiken.

01 mei 2020

Sabine Roese in Energiepodium over de energietransitie

Sabine Roeser vertelt in een podcast over de rol van emoties in de coronacrisis, en wat de eventuele invloed van de coronacrisis is op de energietransitie.

24 april 2020

Virginia Dignum op BNR nieuwsradio over de corona-app

Virginia Dignum licht haar zorgen rondom de corona-app toe.