AI News

rss

15 mei 2020

Three papers about reinforcement learning from our group were presented at AAMAS 2020

All the talks are available on the conference website

10 mei 2020

Ibo van de Poel in Bij nader inzien over corona app

Ibo van de Poel, hoogleraar ethiek en technologie aan de TU Delft, vraagt zich af of we de corona-app niet net zo uitgebreid moeten testen als een vaccin, alvorens het te gebruiken.

01 mei 2020

Sabine Roese in Energiepodium over de energietransitie

Sabine Roeser vertelt in een podcast over de rol van emoties in de coronacrisis, en wat de eventuele invloed van de coronacrisis is op de energietransitie.

24 april 2020

Virginia Dignum op BNR nieuwsradio over de corona-app

Virginia Dignum licht haar zorgen rondom de corona-app toe.

14 april 2020

Ibo van de Poel in Reformatorisch Dagblad over zelfrijdende auto's

Al decennia is het de droom van de gemakzuchtige autobestuurder: vanzelf naar het werk rijden, krantje erbij, kopje koffie. De praktijk is weerbarstig: de eerste zelfrijdende auto laat nog zeker tien jaar op zich wachten. Hoe komt dat? Hoe realistisch is het om van kunstmatig intelligente algoritmes intuïtieve beslissingen te verwachten, vraagt Ibo van de Poel, hoogleraar ethiek en technologie aan de TU Delft, zich af.

11 maart 2020

Caspar Chorus in Verbond van Verzekeraars over AI

De kracht van neurale netwerken is dat computers tussen heel veel datapunten allerlei verbanden proberen te leggen, waar wij als mensen nooit aan zouden denken. En ze vinden die verbanden. Of dat dan causale verbanden, of enkel correlerende variabelen zijn: dat is niet de zorg van het slimme algoritme. Daarom pleitte prof. dr. ir. Caspar Chorus op het Jaarevent van het Verbond voor grote waakzaamheid bij de inzet van neurale netwerken voor automatische besluitvorming.

25 februari 2020

Seda Gürses in de Volkskrant over navigatiealgoritmen en verkeersstromen

De algoritmen van navigatieapps zijn erop gericht gebruikers zo snel mogelijk van A naar B te krijgen. Dat leidt tot verkeersstromen die overlast veroorzaken. Seda Gürses, universitair hoofddocent technologiebeleid aan de TU Delft, vindt dat techbedrijven als Waze, Uber en Airbnb de publieke infrastructuur gijzelen voor financieel gewin. ‘Zonder zich aan enige vorm van democratische controle te onderwerpen.’

20 december 2019

New project SAM-FMS studies scheduling in cyber-physical systems

New project SAM-FMS studies scheduling in cyber-physical systems

12 december 2019

TU Delft geselecteerd als ELLIS-unit voor AI en machine learning

Het European Laboratory for Learning and Intelligent systems (ELLIS) heeft de TU Delft geselecteerd als een van haar units voor excellent Europees onderzoek op het gebied van Artificial Intelligence (AI) en machine learning.

09 december 2019

Caspar Chorus op het Financieele Dagblad over robots met een geweten

Computers nemen mensen steeds vaker beslissingen uit handen. Maar is dat wel wenselijk als er een ethische afweging wordt gevraagd? Caspar Chorus, hoogleraar bij de TU Delft, komt met een antwoord: het morele algoritme.