AI Onderwijsinnovatie

Onderwijsinnovatie

TU Delft introduceert voortdurend de nieuwste innovaties in AI, data & digitalisatie technologieën in haar onderwijsprogramma's door middel van initiatieven zoals Delft Extension School, Leiden•Delft•Erasmus Centre for Education and Learning, en  4TU.Centre for Engineering Education. We versnellen onderwijsinnovatie met vooruitgang vanuit AI, data & digitalisatie, zoals data-driven analytics en grootschalige geautomatiseerde feedback.

TU Delft en AI in Onderwijs (AIED)

Het inbedden van AI-componenten in het huidige campusonderwijs aan de TU Delft biedt verschillende mogelijkheden voor het vormgeven van nieuwe werkstromen met gemengde AI- en docentinitiatief en taakverdelingen. Als basisaanpak zullen we ons richten op bewezen technieken, zoals het gebruik van AI in assessment en evaluatie, en op het ontwerpen van learning analytics componenten en deze inbedden in onderwijsworkflows voor feedback met behulp van Information & Technology Services.

Als zodanig heeft AIED @ TUDelft verschillende initiatieven voorgesteld voor het bouwen van een basisinfrastructuur, gevolgd door de ontwikkeling van domein- en faculteit specifieke instanties van hybride (Docent en AI) Intelligentiesystemen. Deze omvatten:

  • een platform gebaseerd op Machine Leren voor Beoordeling en Evaluatie.
  • een platform voor Intelligente Begeleidingssystemen en Conversational Agents.