Bachelor onderwijs in AI, Data & Digitalisation

De volgende opleidingen en modules zijn bedoeld voor aankomende en huidige bachelor studenten met interesse in Artifiële Intelligentie en technologie, die op zoek zijn naar informatie om zich verder te bekwamen in AI.

De bachelor Computer Science & Engineering is voor studenten die willen leren hoe je software ontwikkelt en alles over dataverwerking voor de intelligente systemen van nu en de toekomst. Denk hierbij aan medische systemen, beveiliging en misschien zelfs het nieuwe YouTube. Wiskundige analyse en modellering, logisch redeneren, programmeeralgoritmen en werken met concepten van programmeertalen zijn hier allemaal belangrijk, net als samenwerken. Je leert computersystemen en de onderliggende algoritmen te analyseren en te ontwerpen. Je bestudeert ook het onderwerp computability theory, waarbij vragen aan de orde komen als: wat is computing, wat kunnen computers wel en wat kunnen ze niet, en hoe kun je machines op een wiskundige manier beschrijven? Ook artificiële intelligentie, computer graphics, datamining en beeldverwerking maken deel uit van het programma.

De nieuwe Minor Engineering with AI (30 ECTS, voertaal Engels) is bedoeld voor studenten die zelf oplossingen met AI willen creëren, waarvoor technisch inzicht nodig is in zowel de onderliggende gegevens die in het AI-systeem worden ingevoerd, als ook het algoritme dat het AI-systeem aanstuurt. Je zult ook kennismaken met de beperkingen en ethische overwegingen van AI. In september 2021 loopt de pilot van deze minor aan de TU Delft voor 100 studenten.

De Minor Robotica (30 ECTS, voertaal Engels) is voor studenten met een sterke interesse in het ontwikkelen van een robotprototype. Je leert hoe het is om in een multidisciplinair team te werken en een werkend robotprototype te bouwen voor een klant. Je leert ook de basis van de andere disciplines in je team.

De Minor Computer Science (30 ECTS, voertaal Engels) is voor studenten met interesse in twee van de meest spraakmakende onderwerpen in het vakgebied: moderne softwareontwikkeling en data science. Je leert programmeren in Python, algoritmes en datastructuren toe te passen op een verscheidenheid aan problemen in domeinen zoals data science, en te werken in teams met behulp van moderne ontwikkel- en samenwerkingstools.