Onderwijsinnovatie

De TU Delft introduceert doorlopend de nieuwste innovaties op het gebied van AI, data en digitalisatie in haar onderwijs programma’s in samenspel met initiatieven zoals Delft Extension School, Leiden•Delft•Erasmus Centre for Education and Learning en het 4TU Centre for Engineering Education. Wij versnellen onderwijsinnovatie met behulp van AI, data en digitalisatie, zoals data-gedreven analytics en grootschalige geautomatiseerde feedback.

TU Delft en AI in Onderwijs (AIED)

Het implementeren van AI componenten in ons huidige campus onderwijs aan de TU Delft geeft diverse mogelijkheden voor het vormgeven van nieuwe workflows, waar AI- en docent-initiatief en –taakverdeling worden gecombineerd. Wij focussen ons primair op bewezen technieken zoals het gebruik van AI in toetsing en evaluatie, en op het ontwerpen en integreren van learning analytics componenten in onderwijs workflows voor feedback door middel van Informatie en Technologie Services.

AIED onderzoekt diverse initiatieven voor het opbouwen van de benodigde infrastructuur, en in volgende stadia de ontwikkeling van domein en faculteit specifieke uitvoeringen van hybride (docent en AI) Intelligente Systemen. Dit omvat tenminste:

  • een platform voor Learning Analytics,
  • een platform gebaseerd op Machine Learning voor Toetsing en Evaluatie,
  • een platform voor Intelligent Tutoring Systems en Conversatie Agents.