Architectuur

Ben jij geinteresseerd in architectuur en de geschiedenis van de gebouwen op de TU Delft? Of ben je geinteresseerd in hoe de campus zich de afgelopen 50 jaar ontwikkelt heeft? Dan is deze tour geschikt voor jou! Tijdens de architectuur tour neemt een gids van de TU Delft je mee over de campus en de meest iconische gebouwen van de TU Delft. Dit zijn rijksmonumentale gebouwen van meer dan 100 jaar oud, maar ook de nieuwste onderwijsgebouwen van de TU Delft. Een mooie manier om te zien en te leren van de architectuur op de TU Delft.

Tijdens deze rondleiding bezoek je de volgende locaties:

Mijnbouwstraat 120 (voorheen faculteit van Mijnbouwkunde, 1912)

Dit grote gebouw is oorspronkelijk gemaakt voor de studie Mijnbouwkunde en Petroleumwinning. Het gebouw is in de neorenaissance stijl gebouwd en heeft hier mooie karakteristieke elementen van.

Faculteit Bouwkunde (1923)

Dit gigantische gebouw van wel 30.000 vierkante meter vloeroppervlak is ooit gebouwd voor de faculteit van Scheikundige Technologie maar hiervoor nooit in gebruik genomen. Dit heeft vele elementen achtergelaten die het gebouw werkelijk uniek maken.

Aula TU Delft (1966)

De Aula van de TU Delft is een schoolvoorbeeld van het Brutalisme en roept bij veel mensen een emotie op. “Onmogelijk om over dit gebouw geen mening te hebben” zei Martjan Kuit, journalist van cobouw in het NRC waar dit gebouw op nummer 3 werd gezet van de top 10 mooiste brutalistische gebouwen.

TU Delft Library (1998)

Een gebouw dat eveneens onderdeel is van het landschap, dat is de Universiteitsbibliotheek van de TU Delft. Dit gebouw is ontworpen door Francine Houben van Mecanoo architecten (tevens het Mekelpark ontworpen), en heeft de nationale staalprijs gewonnen in 1998.

Pulse (2018)

Pulse is het meest recente gebouw op de campus van de TU Delft en het eerste energieneutrale gebouw op de campus. Het ontwerp is daarnaast ook zeer efficient in het gebruik, een uniek ontwerp op basis van de onderwijsbehoefte van de toekomst.

Echo (2022)

Echo zal het eerst energieleverende gebouw worden van de TU Delft en staat centraal in de nieuwe gebiedsontwikkeling in het Stevingebied. Het gebouw is nu nog in aanbouw maar zal naar verwachting in 2022 gebruikt kunnen worden.

/* */