Energietransitie

Loop de Energietransitie Backstage tour en beleef ons 180e lustrumthema “Speeding up the energy transition” nu zelf! Tijdens deze tour ontdek je de veelzijdigheid van het Delftse energietransitie onderzoek, dat zich uitstrekt van moleculair tot systeemniveau en van fundamenteel onderzoek tot aan fieldlabs.

In de strijd tegen klimaatverandering – een van de grootste uitdagingen van onze tijd – is de energietransitie een belangrijk wapen. Alleen als ons energiesysteem in 2050 CO2-neutraal is, kunnen we de gevolgen van klimaatverandering nog enigszins beperken. Maar in het huidige tempo gaat dat niet lukken. Daarom is “het versnellen van de energietransitie” het thema van TU Delft’s 180e lustrumjaar – een jaar waarin de universiteit stil staat bij haar rol in de energietransitie, en vooral bij de versnelling daarvan.

De TU Delft neemt een voortrekkersrol aan op het gebied van de energietransitie. In Delft werken ruim negenhonderd mensen aan dit belangrijke vraagstuk. De TU is dankzij haar veelzijdigheid aan faculteiten sterk in een multidisciplinaire benadering. De kracht van de TUD zit hem in de enorme diversiteit aan onderzoek dat er is, van windenergie, waterstof toepassingen, nieuwe synthetische brandstoffen tot aan nucleaire energie. Alles zit onder 1 dak, dit betekent dat TUD bijna alle uitdagingen aan kan pakken. Er ontstaan hierdoor steeds meer nieuwe projecten, demonstrators en fieldlabs waar technologieën in samenwerking met het bedrijfsleven en overheden klaargestoomd worden om in de samenleving een verschil te gaan maken.

Tijdens de Energietransitie tour ontdek je al deze verschillende facetten en kom je meer te weten over de vele innovaties die gerealiseerd zijn of nog in de pijplijn zitten.

H2@Home – Eerste woonhuis op waterstof in Europa
De bewoners van de middenwoning beschikken over verwarming en warm tapwater op basis van waterstof.

/* */