Kickoff Delft Bioengineering Institute

Op 27 maart 2018 werd TU Delft Bioengineering Institute (BEI) in het bijzijn van 250 belangstellenden geopend. 

Alle foto's: Roy Borghouts

Tijdens haar openingsrede introduceerde oprichter van het instituut professor Isabel Arends de drie thema’s waarmee het BEI van start gaat: biomass-based products, environmental bioengineering en bioengineering for health. In de symbolische aanwezigheid van geestelijk vaders Antoni van Leeuwenhoek, Martinus Beijerinck en Gijs Kuenen verklaarde zij vervolgens het instituut officieel voor geopend.

Hoofdspreker Clive Brown, chief technology officer bij DNA sequencing-specialist Oxford Nanopore, introduceerde tijdens zijn presentatie een nieuw apparaatje voor DNA-sequencing.

Als bedankje voor zijn lezing kreeg hij een handgemaakte, werkende replica van de Delftse Van Leeuwenhoek-microscoop – dezelfde microscoop waarvan recent het geheim ontrafeld werd.

Ook op het programma stond de BioDate, een speciale speeddate voor 45 wetenschappers van alle faculteiten, die onderling op zoek gingen naar interdisciplinaire afstudeerprojecten voor masterstudenten. Op de voorgrond Elvin Karana van de faculteit Industrieel Ontwerpen in gesprek met Jules van Lier van Civiele Techniek en Geowetenschappen.

Op de Bioengineering Expo presenteerden bedrijven en wetenschappers hun innovatieve werk op het gebied van bioengineering.

Deelnemers aan de kick-off konden zich ook inschrijven voor verschillende labtours.  Op de foto de labtour naar 3mE, waar 3D-geprinte, zelfvouwende materialen werden getoond die toegepast kunnen worden in medische implantaten.

Terugkijken?