118 resultaten

04 juli 2019

Nynke Dekker verkozen tot lid van EMBO

24 juni 2019

Kunnen algen chroom-6 overbodig maken?

In het lab van dr. Santiago Garcia aan de faculteit Luchtvaart-en Ruimtevaarttechniek gebeuren bijzondere dingen.

13 mei 2019

Gijsje Koenderink nieuwe hoogleraar afdeling Bionanoscience

De onderzoeksafdeling Bionanoscience van de faculteit Technische Natuurwetenschappen heeft Gijsje Koenderink aangetrokken als nieuwe hoogleraar. Koenderink komt over van het instituut AMOLF, waar ze hoofd is van de afdeling Living Matter en groepsleider van de groep Biological Soft Matter. Ze start op 1 september 2019.

16 april 2019

Eerste fagenbank van Nederland een feit

Dankzij alumni van de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) en donateurs van het Universiteitsfonds heeft dr.ir. Stan Brouns vandaag, dinsdag 16 april, de eerste fagenbank van Nederland kunnen openen.

04 april 2019

Onderzoekers zien nieuw gen ontstaan in het lab

Hoe ontstaan nieuwe genen? Al meer dan 100 jaar denken onderzoekers dat een nieuw gen soms ontstaat nadat een cel per ongeluk een kopie van één van zijn genen maakt.

22 maart 2019

Schrijf je in voor TU Delft BioDay 2019

Deze zomer komt BioDay terug om de biodiversiteit van TU Delft te laten zien. De hele TU Delft-gemeenschap is welkom, van studenten tot principal investigators en van bedrijfsrelaties tot labtechnici.

06 maart 2019

Drie vici's in de bioengineering-hoek

Vijf Delftse topwetenschappers ontvingen een NWO-vici; drie van hen doen werk waarbij biologie een rol speelt. NWO-vici’s behoren tot de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland. Met €1,5 miljoen voor vijf jaar bouwen de onderzoekers verder aan hun vernieuwende onderzoekslijn en eigen onderzoeksgroep.

06 februari 2019

TU Delft signs contract with UNICAMP to host the TU Delft office in Brazil for coming 5 years

On 5 February 2019, Professor Marcelo Knobel, President of the largest technical university of Latin America in Campinas signed an agreement for collaboration with Professor Patricia Osseweijer, University Ambassador Brazil of TU Delft.

23 januari 2019

€400k voor 4D regeneratieve geneeskunde

Medical Delta, de samenwerking tussen TU Delft, Leiden University, LUMC en Erasmus MC Rotterdam, financiert twaalf nieuwe onderzoeksprojecten die zich richten op duurzame oplossingen voor de gezondheidszorg. Amir Zadpoor werkt met collega’s uit Leiden en Rotterdam aan weefselregeneratie met behulp van stamcellen en printtechnologie.

11 januari 2019

Marcel Reinders nieuwe directeur Delft Bioengineering Institute

Het College van Bestuur heeft prof.dr.ir. Marcel Reinders (EWI) per 1 januari 2019 benoemd als wetenschappelijk directeur van Delft Bioengineering Institute.

/* */