117 resultaten

29 november 2018

ERC Consolidator grant voor Chirlmin Joo en Pouyan Boukany

Bij de TU Delft zijn dit jaar twee ERC Consolidator grants gevallen. Beide grants zijn binnengehaald door onderzoekers van de Faculteit Technische Natuurwetenschappen. Dr. Pouyan Boukany van de afdeling Chemical Engineering wil beter begrijpen wanneer, hoe en waarom uitgezaaide tumorcellen loskomen van een tumor. Dr. Chirlmin Joo van de afdeling Bionanoscience wil een nieuw gene editing-instrument ontwikkelen op basis van een systeem dat in een bepaald micro-organisme te vinden is.

21 november 2018

Hyun Youk geselecteerd als EMBO Young Investigator

De European Molecular Biology Organization (EMBO) heeft Hyun Youk en 25 andere life science onderzoekers binnen hun eerste vier jaar geselecteerd als groepsleiders om EMBO Young Investigators te worden. Youk sluit zich aan bij een actief netwerk van 102 huidige en 314 vroegere Young Investigators en krijgt van EMBO ondersteuning bij de oprichting van zijn eerste onafhankelijke lab.

19 oktober 2018

Kunst uit afvalwater bij de Dutch Design Week

Drie jonge ontwerpers en de Nederlandse waterschappen presenteren deze week Dutch Design gemaakt van ‘Kaumera’. Dat is een nieuwe grondstof die gewonnen kan worden uit afvalwater door middel van het Nereda-zuiveringsproces, dat mede door de TU Delft is ontwikkeld. De kunstenaars vonden alledrie een andere toepassing voor de veelzijdige grondstof: in porselein, textiel en houtverwerking. Van 20 tot en met 28 oktober is de expositie te zien in het Veemgebouw (stand EFGF).

28 september 2018

NWO-groot voor brain imaging-centrum CUBE

NWO heeft een aanvraag voor het Center for Ultrasound Brain imaging at Erasmus MC (CUBE), waarbij ook de TU Delft betrokken is, goedgekeurd. De wetenschapsfinancier maakt een kleine 2,5 miljoen euro vrij voor de realisatie van CUBE.

12 september 2018

NWO-Spinozapremie voor Delftse Bionano-wetenschapper Marileen Dogterom

Marileen Dogterom, hoogleraar bionanoscience aan de TU Delft, ontvangt de NWO-Spinozapremie; de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland. Dogterom doet onderzoek naar het krachtenspel in levende cellen en leidt een consortium dat een volledig kunstmatige cel wil bouwen. Dat werk helpt wetenschappers te begrijpen hoe basale celprocessen werken - en ook wat er misgaat bij bepaalde aandoeningen.

05 september 2018

Marileen Dogterom benoemd tot Society Fellow van de Biophysical Society

Marileen Dogterom (Bionanoscience) is een van de zeven mensen die zullen worden aangewezen als Society Fellows van de Biophysical Society.

29 augustus 2018

Mark van Loosdrecht ontvangt prestigieuze Stockholm Water Prize

Vandaag, tijdens World Water Week, ontvangen Mark van Loosdrecht (TU Delft) en Bruce Rittmann (Arizona State University) de prestigieuze Stockholm Water Prize. De World Water Week is een grootschalige internationale conferentie waar ruim 3300 deelnemers uit meer dan 130 landen op af komen. Dit jaar is het thema ‘water, ecosystemen en menselijke ontwikkeling’.

07 juni 2018

Groep Marcel Ottens werkt mee aan nieuw internationaal trainingsprogramma

De onderzoeksgroep van Marcel Ottens gaat, als onderdeel van een groot Europees biofarmaceutisch consortium, deelnemen aan een Marie Curie International Training Network (ITN) van 4 miljoen euro.

28 mei 2018

Bacteriofagen

Wat is onzichtbaar en doodt over dertig jaar miljoenen mensen? Antwoord: bacteriën. Door jarenlang ongeremd gebruik van antibiotica zijn sommige bacteriën zo geëvolueerd dat een kuurtje van de huisarts ze niets meer doet. Een kleine groep onderzoekers werkt aan de TU Delft hard aan een oplossing.

24 mei 2018

Twee prijzen voor Jack Pronk

Professor Jack Pronk heeft de afgelopen weken twee prijzen in ontvangst mogen nemen. Van de International Metabolic Engineering Society kreeg hij de International Metabolic Engineering Award. Daarnaast ontving hij tijdens het Nederlands Biotechnologisch Congres 2018 de Zilveren Zandloper, een onderwijsprijs.

/* */