Nieuws

rss

24 oktober 2019

Freya Spencer-Wood nominated for TU Delft Best Graduate Award 2019

Freya Spencer-Wood graduated from the faculty of Architecture and the Built Environment with a thesis on how the dialogue between politics and architecture can be made as open and accessible as possible. On 12 November, Spencer-Wood will give a live pitch to compete for the title ‘TU Delft Best Graduate 2019’, together with the seven nominees from other faculties.

24 oktober 2019

Archiprix selectie 2020 bekend

Ieder najaar worden de beste afstudeerprojecten van de faculteit Bouwkunde geselecteerd en tentoongesteld in de BK Expo. De jury selecteerde de negen beste projecten voor deelname aan de toonaangevende Archiprix, de jaarlijkse prijsvraag voor aanstormend ontwerptalent.

24 oktober 2019

“Voor een hoogleraar Bouwrecht is een technische universiteit the place to be.”

Op 25 oktober geeft Monika Chao-Duivis haar uittreerede als hoogleraar Bouwrecht aan de TU Delft. In De zaak van de smeltende dinosaurus richt ze zich op de opkomst van geïntegreerde contractvormen tegen het licht. Maar eerst breekt ze, na vijftien jaar hoogleraarschap, nog één keer een lans voor juridische basiskennis als verplichte kost voor elke bouwkundige beroepsbeoefenaar.

17 oktober 2019

Wonen in een levend huis

Wonen in een levende schimmel. Als het aan Bob Hendrikx ligt is dit in de nabije toekomst mogelijk. Een levensgrote, aaibare proefopstelling van zijn afstudeerproject is te zien tijdens de Dutch Design Week 2019.

09 oktober 2019

Eerste afstudeerceremonie MSc MADE

De eerste lichting MSc MADE studenten is officieel afgestudeerd. Met lessen over metropolitane uitdagingen, vaardigheden in ondernemerschap en data-analyse van de stedelijke context hebben de alumni zich ontwikkeld tot de eerste generatie metropolitane uitvinders.

09 oktober 2019

“Wat gebeurt er met constructies nadat ze uit het gebouw worden gehaald?”

Mauro Overend is benoemd tot hoogleraar Structural Design & Mechanics aan de Faculteit Bouwkunde. “Veiligheid garanderen en tegelijkertijd de middelen efficiënter gebruiken, dat is het hoofddoel.”

09 oktober 2019

Breed onderzoek naar onderwijsinnovatie

Binnen het onderzoeksprogramma ‘Research on education innovation’ wordt bij BK Bouwkunde structureel gekeken naar mogelijkheden voor onderwijsinnovatie en onderzoek naar onderwijs. Het 4TU Centre for Engineering Education heeft € 105.000 ter beschikking gesteld aan de faculteit om samen met de faculteit Industrieel Ontwerpen drie projecten en een evenement binnen dit programma op te zetten en verder uit te diepen.

09 oktober 2019

Galileo satellieten voor betere landmetingen

Met Galileo, het nieuwe Europese Global Satellite Navigation System, kunnen kadastermetingen direct in het veld worden uitgevoerd. Met de mogelijkheid om grenzen accuraat te bepalen op locatie wordt het bijvoorbeeld eenvoudiger om geschillen over het kadaster ter plaatse te regelen. Onderzoekers ontvingen een H2020 van 3,4 miljoen euro om de beschikbaarheid van de hoge nauwkeurigheid te verbeteren en om kadastermetingen te integreren.

08 oktober 2019

Facilitating Circular Economy in Urban Planning

No less than thirteen researchers of BK Bouwkunde contributed to the special issue ‘Facilitating Circular Economy in Urban Planning’ of the open access journal ‘Urban Planning’.

26 september 2019

ECHO Award nominatie voor onderzoek naar glasproductie

Student Ivneet Singh is geselecteerd als finalist voor de ‘ECHO Award Bèta techniek’. Hij werkt aan een nieuwe manier om glas te produceren om volledige transparante constructies te kunnen maken in grote openbare ruimtes. Zijn toewijding en aanpak voor zijn complexe en uitdagende afstudeerproject resulteerden in zijn nominatie.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.