Nieuws

09 januari 2017

Het behouden van de ruïne, een geschenk voor de terrorist?

Monica Chao-Duivis (MBE) schrijft over haar visie op de herbouw van verloren gegane gebouwen en de waarde van het architectonisch ontwerp.

15 december 2016

Open data nog vaak moeilijk te traceren

Open data - door overheden vrij beschikbaar gestelde gegevens - zijn vaak te lastig vindbaar en dragen daardoor minder bij aan de economie dan verwacht. Dat blijkt uit onderzoek van de Delftse promovendus Frederika Welle Donker. Volgens haar moet de overheid haar eigen gegevens beter ordenen en bij het beschikbaar stellen ervan nauwer samenwerken met het bedrijfsleven.

08 december 2016

Van Eesteren Leerstoel lanceert ‘Gouden Regels’ voor IJsselmeergebied

Frits Palmboom zag bij de start van de Van Eesteren leerstoel verbetering van interdisciplinaire samenwerking in het IJsselmeergebied als belangrijkste opgave. Gaandeweg leerde hij een les: het werkt alleen als stedenbouwkundigen zich de kaas niet van het brood laten eten. “Wij ontwikkelen een taal voor samenwerking.”

08 december 2016

€5 million for research on Awareness, Access and Adoption

€5 million for research on Awareness, Access and Adoption

Setting out to accelerate the adoption of technologies that help households reduce their carbon output, this cross-border research develops a method to increase the awareness of low-carbon technologies whilst simultaneously securing easy access to technologies that fit home-owners’ individual needs and resources. €700.000,- of the budget befalls to our Prof. Vincent Gruis, who’ll coordinate the program.

08 december 2016

Eerste Senselab in Nederland opent deuren op campus TU Delft

Eerste Senselab in Nederland opent deuren op campus TU Delft

Op het eerste gezicht lijkt het een heel normaal klaslokaal, maar in werkelijkheid is dit de onderzoeksruimte van het SenseLab: een bijzonder geavanceerde speeltuin voor zintuigen. Bijgestaan door vier testkamers voor geur, akoestiek, temperatuur en licht, wordt dit lab hét centrum voor onderzoek en onderwijs over gezonde en comfortabele ruimtes.

28 november 2016

Dear is Durable for Hans de Jonge

23 november 2016

Verduurzamingsmaatregelen bestaande woningvoorraad schieten tekort

Nederland gebruikt verduurzamingsmaatregelen voor de bestaande woningvoorraad die in de praktijk nauwelijks effect hebben. Dat blijkt uit onderzoek van Lorraine Murphy. Als we onze klimaatdoelstellingen willen halen, moeten we slimmere beleidsinstrumenten ontwikkelen, stelt de Delftse promovendus.

23 november 2016

Afscheidsrede Han Meyer: ‘The City of the Future – The Future of Urbanism’

Stedenbouw is ruimtelijk touwtrekken tussen openbaar en privé, met urbanisten als scheidrechters. Zij hebben de hulp van specialistische vakbroeders hard nodig bij alle opgaven van de toekomst, gelooft scheidend hoogleraar Urban Compositions Han Meyer.

17 november 2016

Wi-Fi netwerken als tool voor gebouwbeheer

In verband met de kosten en het milieu moeten gebouwen steeds efficiënter beheerd worden. Minder vierkante meters, nieuwe vormen van samenwerken en het toegenomen gebruik van ICT zijn hier voorbeelden van.

11 november 2016

17/11 Opening fietsverbinding en Symbiobrug Delft

17/11 Opening fietsverbinding en Symbiobrug Delft

Op 17 november organiseren provincie Zuid-Holland, Recreatieschap Midden-Delfland en gemeente Delft de officiële opening van een nieuwe fietsverbinding en een bijzondere brug: de Symbiobrug. Rafail Gkaidatzis won met zijn ontwerp voor deze brug een ontwerpprijsvraag onder TU Delft bouwkundestudenten in 2014. De naam van de Symbiobrug weerspiegelt de interactie tussen natuur en technologie. Gkaidatzis kreeg uiteindelijk ook de opdracht om, in samenwerking met Royal HaskoningDHV, de brug in het echt te realiseren.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.