02 september 2021

Watersystemen in de Randstad - open access publicatie OverHolland

Waterbeheer en cultureel erfgoed zijn in Nederland onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de nieuwe editie van OverHolland staat het watersysteem van de Randstad centraal. Dat systeem wordt beschouwd als de motor achter de opkomst van Holland.

01 september 2021

Variable Stiffness uitgelicht op PostNL en TU Delft postzegels

Op het nieuwe postzegelvel van PostNL en TU Delft gaat alle aandacht uit naar het innovatieve vermogen van ons land. De postzegels laten zien dat de innovaties op allerlei gebieden worden toegepast. Een van de tien TU Delft innovaties is Variable Stiffness, een futuristische chaise longue, 3D-geprint door een robot, die vervormbaar is tot een ligstoel (en weer terug).

18 augustus 2021

Grote krapte en forse prijsstijgingen op koopwoningmarkt houden aan

Het aanbod te koop staande woningen in de bestaande woningvoorraad is nog niet eerder zo laag geweest als in het tweede kwartaal van 2021. Tegelijkertijd trekt het aanbod van nieuwbouw-koopwoningen het laatste anderhalf jaar onvoldoende aan en valt in het eerste kwartaal van 2021 zelfs onverwachts fors terug. De latente vraag naar koopwoningen blijft echter onverminderd groot. Het resultaat is een ongekende krappe koopwoningmarkt en wederom een forse koopprijsstijging.

04 augustus 2021

Comenius-beurs Teaching Fellowship voor Angeliki Sioli

De onderwijsprojecten die de Comenius-beurzen van 2021 hebben gekregen, zijn bekend gemaakt. De TU Delft telt maar liefst drie winnaars, waarvan Angeliki Sioli (universitair docent Bouwkunde) de Teaching Fellowship heeft ontvangen.

19 juli 2021

Studenten aan de slag met verticale tuinbouw in Kenya

Drie studenten met verschillende achtergronden werkten samen tijdens een minor van Leiden-Delft-Erasmus-universiteiten in Kenya rondom verticale tuinen. Voor Bouwkunde student Rebecca Baugh was het een eerste kennismaking met het real-life ontwerpen van een project. “Door betrokken te zijn bij het ontwerp van een grootschalig project, leerde ik over het werken in een specifieke context en dat je rekening moet houden met lokale materialen en behoeften”.

15 juli 2021

Onderzoekers vragen nogmaals aandacht voor belang goede ventilatie

Momenteel is er weer volop aandacht voor het belang van goede ventilatie om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In een brief aan Mark Rutte roepen twintig wetenschappers, waaronder meerdere hoogleraren van onze faculteit de demissionair premier op om ventilatie serieuzer te nemen als maatregel tegen de verspreiding van corona.

06 juli 2021

Thuiswerken vergroent de woonwens

De Coronacrisis drukt een stempel op de woonwensen van huizenzoekers en daarmee de toekomstige woningmarkt. Het afstudeeronderzoek van TU Delft-student Marjolein Bons toont dit aan.

30 juni 2021

Nederlandse universiteiten richten spotlight op essentiële sector van de ontwerpende ingenieurswetenschappen

“Technologie en Maatschappij in Balans” – een nieuw sectorbeeld van de ontwerpende ingenieurswetenschappen – is aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen gepresenteerd. In dit rapport wordt een beeld geschetst van de unieke kracht en potentiële maatschappelijke impact van deze sector die Industrieel Ontwerpen, Ontwerp van de Gebouwde Omgeving, en Technische Bestuurskunde en Bedrijfskunde omvat.

22 juni 2021

Gedeelde tweede plek voor BK alumna Annebé Brouwer Archiprix 2021

On June 19th, recent graduate Annebé Brouwer was awarded a shared second prize on the 41st edition of the Archiprix 2021.

15 juni 2021

TU Delft wordt partner van het New European Bauhaus

TU Delft is geselecteerd als partner van het New European Bauhaus, een think-do tank geïnitieerd door de president van de Europese Commisie.

/* */