VR Lab

Wil je virtual reality (VR) gebruiken voor een meeslepende presentatie van je project? Heb je een 3D-bril nodig om je onderzoek uit te voeren? Ben je op zoek naar tips om je 3D-werkproces te verbeteren? Of ben je gewoon geïnteresseerd in de mogelijkheden van VR en computational design? Studenten, onderzoekers en professionals op het gebied van architectuur en de gebouwde omgeving zijn van harte welkom om het VR Lab te bezoeken of contact op te nemen.

VR kan revolutionair zijn voor ontwerpers: van detail tot stedenbouw en van visualisatiemiddel tot ontwerpmethode. De faculteit Bouwkunde heeft een van de beste academische laboratoria voor VR. We bieden studenten, onderzoekers en deskundigen geavanceerde apparatuur om samen te werken en de eindeloze mogelijkheden van VR-technologie te verkennen. Projecten in het VR-lab gaan van het testen van gevels en het visualiseren van gebouwen in een virtuele 1:1-omgeving tot het gebruik van biometrie: moderne VR-technologie stelt ons in staat om de beleving van stedelijke en architectonische omgevingen te meten door biometrische informatie zoals hartslag of oogbewegingen in kaart te brengen. Het lab ondersteunt bij het instellen van apparaten en het leren van relevante software, maar kan ook helpen om je werkproces te stroomlijnen of je onderzoeksproject te ondersteunen. 

Naast projectmatig werk biedt het VR Lab verscheidene bachelor- en mastervakken waarin visualisatietechnieken en computationele ontwerpmethoden worden onderwezen. Ga voor meer informatie naar de website.

Toegankelijkheid

Studenten en medewerkers van de faculteit Bouwkunde kunnen het VR Lab bezoeken van maandag tot en met donderdag van 9:00-17:00 uur.
Het lab bevindt zich in de BK-Labs gang in de westvleugel van de faculteit. Het kamernummer is BG.West.270, net achter het rode neonbord.

Algemene informatie


Locatie:
Room BG.West.270

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag
9:00-17:00

Dr.ir. Stefan van der Spek

Ir. Hans Hoogenboom