23 november 2017

The transformation of Museums in the Netherlands, 1990 – 2015

In the last 30 years, more than 100 Dutch museums have become independent enterprises and have undergone a significant transformation, not only concerning architecture, but also their main focus, which has shifted from the collection to the public. Experts from different fields have contributed to the creation of the new museums.

09 november 2017

Co-creatie biedt nieuwe kansen voor energie-transitie

Co-creatie biedt grote kansen op energie-, kosten- en materiaalbesparing. Probleem is dat techneuten bij CPO-projecten moeite hebben direct met eindgebruikers te communiceren, constateert Lidewij Tummers in haar promotieonderzoek.

09 november 2017

Vlaardingen homes refurbished to become Zero Energy Buildings

As a pilot project, 12 houses in Vlaardingen are refurbished to become Zero Energy Buildings by using the 2ndSkin concept, adding an extra layer to the outside of the building.

22 mei 2017

Vier Living Labs rond Gelders erfgoed

Restaureren en herbestemmen van gebouwd erfgoed is complex, maar daarin moeten vier ‘Living Labs’ verandering in brengen. De faculteit Bouwkunde wil vanuit het KaDEr-project een nieuw beleidskader formuleren voor de provincie Gelderland – en mogelijk ook voor de rest van Nederland.

25 april 2017

City-Zen neemt Europese steden op sleeptouw

Steden laten draaien op schone energie is technisch haalbaar, maar organisatorisch en economisch nog een hele kluif. EU-project City-Zen maakt er de geesten rijp voor. De faculteit Bouwkunde Delft draagt bij met proefprojecten, ‘serious gaming’ en Roadshows door Europese steden.

12 april 2017

PD Testlab: innovaties testen in innovatief gebouw

Op het binnenterrein van de faculteit Bouwkunde staat sinds kort het Delft Product Development (PD) Lab. Het voorbeeld van innovatief bouwen biedt de komende jaren onderdak aan onderzoek naar nieuwe realisatietechnieken. Studenten en onderzoekers kunnen er bovendien kennismaken met de praktijk van alledag volgens het principe 'leren door te maken'.

/* */