Structural Design & Mechanics

Profiel

De Structural Design & Mechanics Group van de afdeling Architectural Engineering and Technology van de TU Delft is een interdisciplinaire onderwijs- en onderzoeksgroep gericht op de volgende generatie structurele materialen en structurele systemen, geleid door Prof. Mauro Overend en ondersteund door Prof. James O'Callaghan, leerstoel Architectural Glass aan de TU Delft. De groep heeft sterke banden met andere academici aan de architectuur, civiele techniek en materiaalkunde aan de TU Delft en met andere onderzoekscentra wereldwijd. De groep werkt nauw samen met industriƫle partners, variƫrend van lokale kmo's tot multinationale PLC's.

Missie

De echte uitdagingen in structureel ontwerp en mechanica aangaan door de volgende generatie hulpbronnenefficiƫnte en gebruikersgerichte structurele materialen en structurele systemen te leveren door middel van toonaangevend onderwijs en onderzoek.

Doelen

  1. Ontwikkel een reeks nieuwe structurele componenten, systemen, technologieƫn en bijbehorende ontwerpmethoden voor gebouwen en bruggen voor een meer bevredigende, veiligere, gezondere en hulpbronnenefficiƫnte gebouwde omgeving.
  2. Rust de volgende generatie ontwerpers uit met de vaardigheden die nodig zijn om gebruikersgerichte, resource-efficiƫnte structuren te bedenken en te leveren.

Onderwijs- en onderzoeksthema's

  1.  Structurele mechanica inclusief shells, topologie, morfologie en optimalisatie.
  2. Glas en transparantie, inclusief architecturaal glas en duurzaam glas
  3. Structureel ontwerp inclusief conceptueel ontwerp, gevels en brugontwerp
  4. Adaptieve structuren, waaronder slimme, slanke en affectieve structuren.