Prof. D.J. Rosbottom

Hoogleraar Architecture of the Interior - Afdeling Architecture

Daniel Rosbottom is hoogleraar Architecture of the Interior bij de Faculteit Bouwkunde. Deze leerstoel richt zich op openbare stedelijke binnenruimtes als essentiële component van de moderne stad.

Onderwijs en onderzoek

In het onderwijs en onderzoek bij de leerstoel Interieur wordt onderzocht hoe openbare stedelijke binnenruimtes een katalysator voor architectuur kunnen zijn, in plaats van een toevoeging achteraf. Er wordt gekeken naar de rol van binnenruimtes, niet alleen als intrinsieke component van de moderne stad, maar ook als voorloper voor het in bredere zin ervaren en begrijpen ervan. De leerstoel kijkt naar het gebruik en naar het karakter van binnenruimtes, zowel bij nieuwe als bij bestaande gebouwen, waardoor de grotere en complexere structuren van de stad voor de burger waarneembaar en beschikbaar kunnen worden.

Daniel Rosbottom

Daniel Rosbottom is directeur van het internationaal georiënteerde bedrijf DRDH Architects en was hoofd van de School of Architecture and Landscape aan de Kingston University in Londen. In 2015 won DRDH Architects de prestigieuze Noorse Statens Byggeskikkpris (Staatsprijs voor architectuur) met het project voor Stormen, een concertzaal en bibliotheek in de Noorse stad Bodø. Het bedrijf heeft ook een prijs gewonnen met een project voor een bejaardentehuis en gemeenschapscentrum in het Belgische Aarschot, dat dit jaar zal worden voltooid. Het is tot stand gekomen in samenwerking met het beroemde Vlaamse architectenbureau de vylder vinck taillieu, dat al lang met de leerstoel samenwerkt.

"The interior is a catalyst, a place to start"

- D.J. Rosbottom

Daniel Rosbottom