Prof.dr.ir. H.J. Visscher

Hoogleraar Woningkwaliteit en Procesinnovatie
Afdeling Management in the Built Environment

Henk Visscher (1962) is hoogleraar Woningkwaliteit en Procesinnovatie. Zijn leerstoel is gericht op procesinnovaties die bijdragen aan het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van woningen. De belangrijkste aspecten hierin zijn: bruikbaarheid, gezondheid, veiligheid, energiezuinigheid en milieubelasting van zowel bestaande als nieuwe woningen. Vooral het energiezuiniger maken van de bestaande woningvoorraad krijgt veel aandacht. Het vaststellen waardoor het energieverbruik wordt bepaald, zoals de kenmerken van de woningen en de installaties en de kwaliteit daarvan, maar ook het gedrag en de comfortvoorkeuren van de bewoners spelen een belangrijke rol. Ook beleid, regelgeving en bouwprocesinnovaties die zich richten op het verbeteren en verduurzamen van de woningvoorraad komen onder de aandacht.

De leerstoel is betrokken bij vele Europese onderzoeksprojecten. Henk Visscher is co√∂rdinator van werkgroepen van CIB (International Council for Building Research Studies and Documentation), ENHR (European Network of Housing Research) en EFL (European Foundation for Living). 

"Mijn leerstoel is gericht op procesinnovaties die bijdragen aan het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van woningen."

- H.J. Visscher

Henk Visscher