Prof.dr.ir. J.D.M. van Hal

Hoogleraar Sustainable Housing Transformation - Afdeling Management in the Built Environment

Anke van Hal is al lange tijd verbonden aan de TU Delft. Ze volgde er haar opleiding, promoveerde er in 2000 op het proefschrift 'The diffusion of environmental innovations in housing' en werkte er eerder als deeltijdonderzoeker en gastdocent. Sinds 1 november 2007 is zij praktijkhoogleraar Sustainable Housing Transformation aan de Faculteit Bouwkunde.

Haar leerstoel richt zich op het verduurzamen van bestaande woningen en wijken op zodanige wijze dat zij zowel voldoen aan ambitieuze milieudoelstellingen als aan de wensen van bewoners.  De implementatie van sustainable housing transformation in de praktijk door middel van procesinnovatie is een van de speerpunten van de opdracht waaraan de leerstoel werkt.

Van Hal leidde geruime tijd haar eigen adviesbureau. Daarnaast was zij tien jaar hoofdredacteur van het vakblad Puur Bouwen (voorheen Duurzaam Bouwen). Haar werk bij de Faculteit Bouwkunde combineert ze met parttime hoogleraarschap 'Sustainable Building' bij het Center for Entrepeneurship & Stewardship van Nyenrode Business Universiteit. Daar ontwikelde zij met collega's een op een gezonde businesscase gerichte aanpak voor duurzaam bouwen; het Fusie van Belangenperspectief van waaruit zij ook op de TUD werkt. Ze is  lid van het bestuur van de Dutch Green Building Council en medeinitiator van Parallel52, the Dutch Canadian-Sustainable Building & Planningnetwork en het kennisplatform HomeMates. Ze schreef verschillende boeken en heeft vele artikelen op haar naam staan.

Onderwijsactiviteiten, publicaties en nevenwerkzaamheden

 

Bij duurzaamheid gaat het om het zoeken naar een win-win.

J.D.M. van Hal