Nieuws

22 november 2018

Woningmarktscriptieprijs 2018 voor twee TU Delft alumni

Jaarlijks reikt het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de Woningmarktscriptieprijs uit. Janneke Michielen, alumna van de faculteit TBM, heeft dit jaar de eerste prijs gewonnen. De tweede prijs werd toegekend aan BK alumnus Martijn Nawroth, voor zijn onderzoek naar het toekomstbestendig maken van de woningvoorraad van de gemeente Zoetermeer.

07 november 2018

Koopwoningmarkt blijkt ondanks herstel verre van gezond

De nadelige gevolgen van de crisis in de periode 2008-2013 lijken inmiddels volledig weggewerkt te zijn, uitgaande van de meest recente gegevens over betalingsachterstanden op hypotheken (geregistreerd door BKR), de door de NHG uitbetaalde verliesdeclaraties en het aantal executieverkopen van woningen (geregistreerd door het Kadaster). Hetzelfde geldt grotendeels voor de restschuldproblematiek als gevolg van de aanhoudende koopprijsstijgingen. Toch blijkt de koopwoningmarkt verre van gezond.

09 augustus 2018

Woningaanbod op koopwoningmarkt steeds nijpender

Door onvoldoende aanbod van nieuwbouwwoningen en een volledig omgeslagen koopproces (eerst kopen en dan pas de eigen woning te koop aanbieden) op de markt van bestaande woningen, droogt het aanbod van koopwoningen steeds verder op.

16 mei 2018

Verregaande beleidsvoorstellen zetten sociale huursector op het spel

De meerderheid van de huurders woont niet scheef, zoals vaak wel verondersteld wordt.

09 mei 2018

Koopwoningmarkt staat onder druk

Veel vraag en (te) weinig aanbod zorgen voor een verdere koopprijsstijging in alle woningmarktgebieden. Ook de aanhoudende lage hypotheekrente en de inkomensgroei, die door de sterke economie vermoedelijk de komende paar jaar nog versterkt zullen doorzetten, dragen daaraan bij.

15 maart 2018

Amsterdamse huizenprijzen verspreiden zich als een olievlek

Amsterdamse huizenprijzen verspreiden zich als een olievlek

Amsterdamse huizenprijzen beïnvloeden de huizenprijzen in grote delen van het land, zowel bij dalende als stijgende huizenprijzen. Een belangwekkende uitkomst uit het promotieonderzoek van Alfred Teye, want inzicht in huizenprijsontwikkeling en risico’s van de woningmarkt is cruciaal voor de samenleving.

07 februari 2018

Koopwoningmarkt opgesloten in eigen succes?

De koopwoningmarkt lijkt opgesloten in haar eigen succes. De markt is in de afgelopen twaalf jaar niet zo krap geweest.

Nieuwsbrief