Onderwijs

Onderwijs

Tot en met in elk geval het vierde kwartaal van dit studiejaar vindt er geen onderwijs op locatie plaats aan de TU Delft; dit betreft ook tentamens. Al het onderwijs zal in komende periode zoveel mogelijk digitaal worden aangeboden. Verdere instructies volgen. Studenten: houd Brightspace in de gaten.

Tentamens

TU Delft heeft besloten dat de tentamens in Q3 zoveel mogelijk online aangeboden worden. Dit betekent het volgende voor studenten:

  • Zodra bekend is of een tentamen doorgaat, worden MyTimetable en Osiris geüpdatet met de tekst ‘Exam continues in Q3. For more information look at Brightspace’. Als het tentamen niet doorgaat, ontvangen ingeschreven studenten hierover ook nog een e-mail op hun TU Delft-emailadres. Je hoort uiterlijk 4 werkdagen van tevoren of een tentamen doorgaat of verplaatst wordt.
  • Het online tentamen zal in de meeste gevallen op een aangepaste manier plaatsvinden. Ook in een andere vorm toetst het tentamen de aangegeven leerdoelen. Je moet dus wel dezelfde stof beheersen voor het aangepaste tentamen. Als de examenstof wel verandert, wordt dit gecommuniceerd via Brightspace.
  • Omdat tentamens online worden aangeboden, kun je deze ook maken vanuit het buitenland zolang je een goede (stabiele en snelle) internetverbinding hebt en beschikbaar bent gedurende les- en tentamenuren. De tentamens vinden op de reguliere Delftse tijden plaats, dus als je in het buitenland verblijft, moet je wel rekening houden met een eventueel tijdsverschil. Je doet het tentamen tegelijkertijd met je medestudenten.

Stages

Neem contact op met het Stagebureau/ International Office/Onderwijs- en Studentzaken van je faculteit als je vragen hebt over je (voorgenomen) stage.

Bindend Studieadvies (BSA)

In navolging van de afspraak die de Nederlandse universiteiten gemaakt hebben met de Minister van OCW, heeft de TU Delft besloten om de uitvoering van de regeling voor het Bindend Studieadvies (BSA) dit jaar aan te passen. Voor het BSA dat eind van het studiejaar 2019-2020 wordt verstrekt, geldt het volgende:

Positief BSA

Studenten die in september 2019 of daarna zijn gestart en 45 EC of meer halen, krijgen volgens de BSA-regeling van de TU Delft automatisch een positief bindend studieadvies.

Uitstel van BSA

  • Studenten die in september 2019 of daarna zijn gestart en dit studiejaar tussen de 30 EC en 44 EC halen krijgen eind augustus automatisch uitstel van het BSA.
  • Studenten die september 2019 of daarna zijn gestart en in maart 2020 een positief tussentijds advies hebben ontvangen (bij 22,5 tot en met 30 EC) krijgen eind augustus automatisch uitstel van het BSA.

In deze gevallen moeten studenten dan aan het eind van het tweede jaar wel de 60 studiepunten uit het eerste jaar hebben behaald.

Mogelijk uitstel

Studenten die in september 2019 of daarna zijn gestart, dit studiejaar minder dan 30 EC halen en geen positief tussentijds advies in maart 2020 hebben ontvangen, krijgen een (voorgenomen) negatief bindend studie advies. Ze kunnen wel uitstel van het BSA aanvragen als er sprake is van persoonlijke omstandigheden die hun studievoortgang negatief hebben beïnvloed.

Als een student uitstel krijgt, moet de student aan het einde van het tweede studiejaar 45 studiepunten uit het eerste jaar of de 60 studiepunten uit het eerste jaar hebben behaald.

Al eerder uitstel gehad

Studenten die al een keer uitstel van het BSA hebben gehad, krijgen eind augustus een positief bindend studieadvies als ze aan de BSA-norm voldoen (45 EC uit het eerste studiejaar van de opleiding of het eerste jaar volledig afgerond). Voldoen ze niet aan de BSA-norm, dan kunnen ze nogmaals uitstel aanvragen als er sprake is van persoonlijke omstandigheden die de studievoortgang negatief hebben beïnvloed.

Procedure voor uitstel BSA

De procedure voor het aanvragen van uitstel staat op de BSA-website. Bij verdere vragen, neem contact op met de studie-adviseurs van je faculteit.

Afspraken medestudenten of supervisor

Als je moet samenwerken met je medestudenten, je (project)groep, of als je een afspraak hebt met je supervisor, dan dringen we erop aan dat je dit zoveel mogelijk online organiseert. Het is eventueel toegestaan om met maximaal 3 studenten bij elkaar te komen (blijf wel op 1,5 meter afstand van elkaar).

Hulp nodig?

  • Merk je dat je moeite hebt met concentreren vanwege alle hectiek? Of maak je je zorgen?
    Kijk op onze e-health tool van Gezondeboel
  • Heb je moeite om thuis te studeren?
    Bekijk de Study Skills Toolkit.
  • Of heb je een vraag over je loopbaan? Kijk dan eens naar onze Career Toolkit:
  • Wil je gebruik maken van onze spreekuren met psychologen en studentedecanen?
    Vul dan voor 11.00 uur het consent form in.
  • Bekijk ook de workshops die in april worden aangeboden door Career & Counselling Services over studiekeuzes maken, essentiële studievaardigheden, samenwerken met anderen, bewustwording & zelfmanagement en het managen van je carrière. Je vindt hier een overzicht.

Online onderwijs: instructie voor docenten

Aan docenten is gevraagd om al het onderwijs in komende periode zoveel mogelijk online aan te bieden. De ontwikkeling van online onderwijs is bij de TU Delft al langere tijd volop in ontwikkeling. Om docenten verder te helpen bij het verzorgen van online onderwijs, is een instructie met alle mogelijkheden, tips & tools gemaakt. Je kunt deze hier vinden.

Deadlines aanmelden collegejaar 2020/2021

Voor aanmelders met een Nederlandse vooropleiding:

  • De aanmelddeadline voor bacheloropleidingen met verplichte studiekeuzecheck is verschoven naar 1 juni.
  • Voor opleidingen zonder Numerus Fixus en met vrijwillige studiekeuzecheck kan je je aanmelden tot 1 september. Wil je echter gebruik maken van de studiekeuzecheck, dien dan je aanmelding in voor 1 juni.

Voor aanmelders met niet-Nederlandse (internationale) vooropleiding:

De aanmelddeadline van 1 april blijft gehandhaafd. Vanwege de maatregelen die wereldwijd worden genomen, kan niet iedereen alle informatie aanleveren voor deze deadline. Helaas is het niet mogelijk om deze deadline te verlengen, omdat we dan de toelatingsprocedures niet correct kunnen afronden. Lukt het je dus niet om de benodigde documenten op tijd aan te leveren, dan kun je je jammer genoeg niet inschrijven voor het collegejaar 2020-2021. Uiteraard zien we dan graag je inschrijving voor het collegejaar 2021-2022 tegemoet. Echter, ten aanzien van je officiële transcripties van je vooropleiding wordt een uitzondering gemaakt. Je aanvraag kan worden voortgezet, ook als je een niet-officieel transcript verstrekt. Houd er rekening mee dat je voor het begin van het nieuwe studiejaar, alsnog het bewijs van de voltooiing van de vooropleiding upload om de inschrijving te kunnen afronden.

Veel vragen, nog niet overal antwoorden op

We zitten in een periode met veel onzekerheden en dat roept een hele hoop vragen op. We proberen zoveel mogelijk en zo snel mogelijk helderheid te bieden op deze vragen, maar we hebben op dit moment zeker nog niet alle antwoorden. Helaas zullen we in sommige gevallen ook niet kunnen voorkomen dat er studievertraging ontstaat.  We hebben docenten gevraagd om waar mogelijk oplossingen te bedenken voor studenten die als gevolg van de maatregelen hun onderwijsverplichtingen niet kunnen nakomen.

Met de voorzitters van de examencommissies hebben we overlegd over het niet kunnen volgen van tentamens en deeltoetsen. Zij hebben aangegeven hun medewerking te verlenen aan het beperken van de gevolgen van de maatregelen. De examencommissie heeft daarbij al voldoende bevoegdheden om oplossingen te bieden in geval van studievertraging. Verder onderzoeken we wat we kunnen doen aan andere gevolgen van studievertraging zoals visumverplichtingen, studiebeurzen en woninghuur.

Wij adviseren je zowel Brightspace als de homepage regelmatig te bezoeken.

Het coronacrisis kan voor studenten ook financiële problemen opleveren. De dienstverlening van DUO kan daarvoor uitkomst bieden. Dit geldt voor alle (oud)studenten van de TU Delft. De  VSNU gaat ook met het ministerie van OCW in gesprek over compensatie van de financiële effecten van deze crisis op de universiteiten.


Andere maatregelen

Geen resultaten gevonden.
Alle actuele maatregelen
Alle actuele maatregelen
All current measures