Activiteiten voor kinderen

Speurtochten, kinderworkshops en familie activiteiten als de jaarlijks Expedities, Halloween, Science Day en het Kerstival: allemaal laten ze kinderen van alle leeftijden op een leuke manier kennis maken met planten en techniek. 

Kinderworkshops

Van 18 t/m 22 oktober doen wij weer mee met Cultuurbarbaren. We organiseren weer leuke kinderworkshops, natuurtalenten kunnen dus weer lekker komen knutselen! 

Reserveren kan via de website van Cultuurbarbaren (zie onze agenda). 

 

Speurtochten

Voor kinderen tot 12 jaar die kunnen lezen en schrijven hebben we leuke gratis speurtochten. Elk kwartaal is er een nieuwe speurtocht waarbij in de tuin letters gevonden moeten worden om een natuurwoord te vinden.

Voor de allerkleinsten die nog niet kunnen lezen en schrijven is er een speciale speurtocht met plaatjes van dingen, dieren en personen die ze in de tuin moeten vinden. 

Expedities

Zet zaterdag 12 september alvast in uw agenda, want vindt de special Corona Expeditie voor kinderen van 5 – 12 jaar bij ons plaats. Bij de entree krijgt elk kind instructies en gaat vervolgens op ontdekking door de tuin, waarbij ze knutselen en spelletjes doen rondom het thema gezondheid voor mens en plant.

Vanwege de coronamaatregelen zijn er twee tijdsloten: 10:00 – 13:00 (vol = vol) en 13:30 – 16:30 (vol = vol). Om wachten op de dag zelf te voorkomen kunnen op 5 en 11 september tussen 10:00 – 16:30 alvast kaartjes in de voorverkoop worden gekocht bij onze MuseumShop.

Toegang kinderen incl. paspoort-stempelkaart: € 6,-  (Museumjaarkaart niet geldig voor kinderen)
Toegang volwassenen: € 6,- / Toegang 65+: € 3,-

Halloween

Normaal gesproken kunnen kinderen in oktober lekker komen griezelen en knutselen tijdens Halloween. Dit jaar kon dat jammer genoeg vanwege Covid-19 niet op de gewoonlijke manier. Maar we hebben daar wat op gevonden! In plaats van het Halloween evenement hebben we Halloween workshops georganiseerd. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer als vanouds griezelen!

Toegang kinderen: 5 euro (Museumjaarkaart niet geldig voor kinderen)

Toegang volwassenen: € 6,- / Toegang 65+: € 3,-

Science Day

Samen met Science Centre Delft vieren we normaal gesproken eind oktober Science Day met leuke spelletjes en activiteiten voor kinderen. Je kunt dan bijvoorbeeld watermonsters bekijken, zien hoe glas wordt geblazen en hoe een plant er van binnen uitziet. Vanwege de huidige corona situatie gaat Science Day in oktober 2020 jammer genoeg niet door. 

Kerstival

Onze tweede editie van het Kerstival gaat dit jaar helaas ook niet door, maar we gaan half december wel een heel leuke Kerstwandeling voor u uitzetten met mooie plaatjes, liedjes raden en interessante weetjes over Kerst en verschillende planten. 

/* */