Activiteiten voor kinderen

Speurtochten, kinderworkshops en familie activiteiten als de jaarlijks Expedities, Halloween, Science Day en het Kerstival: allemaal laten ze kinderen van alle leeftijden op een leuke manier kennis maken met planten en techniek. 

Speurtochten

Voor kinderen tot 12 jaar die kunnen lezen en schrijven hebben we leuke gratis speurtochten. Elk kwartaal is er een nieuwe speurtocht waarbij in de tuin letters gevonden moeten worden om een natuurwoord te vinden.

Voor de allerkleinsten die nog niet kunnen lezen en schrijven is er een speciale speurtocht met plaatjes van dingen, dieren en personen die ze in de tuin moeten vinden. 

Expedities

In juli 2019 konden kinderen (met ouders) voor het eerst op Expeditie in de Botanische Tuin TU Delft en gingen ze naar Afrika. In 2020 gaat de reis naar Azië, gaan jullie mee?

Bij de entree ontvangt elk kind een paspoort om mee door de tuin te ‘reizen’. Het is een leuke ‘doe’ dag voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. In de hele tuin zijn activiteiten rondom dieren en planten van het thema continent. Lijkt het jullie leuk? Dan ziet de expeditieleider jullie graag in juli in de tuin.

Toegang kinderen incl. paspoort-stempelkaart: € 6,-  (Museumjaarkaart niet geldig voor kinderen)

Toegang volwassenen: € 6,- / Toegang 65+: € 3,-

Halloween

In oktober kunnen kinderen lekker komen griezelen en knutselen tijdens Halloween. Dit jaar is dat op vrijdag 25 oktober. Willen jullie helemaal in stijl verkleed komen? Leuk!

Toegang kinderen incl. stempelkaart: 6 euro (Museumjaarkaart niet geldig voor kinderen)
Toegang volwassenen: € 6,- / Toegang 65+: € 3,-

Zie voor meer informatie.

Science Day

Samen met Science Centre Delft vieren we op zondag 27 oktober 2019 Science Day met leuke spelletjes en activiteiten voor kinderen. Kom watermonsters bekijken, zien hoe glas wordt geblazen en hoe een plant er van binnen uitziet. De kinderen kunnen ook kriebelbeestjes komen bekijken en tellen, plant-DNA ontrafelen en een fruitquiz doen. En families kunnen in de huid van houtexperts kruipen en de douane helpen een houtmysterie op te lossen. Reserveer deze dag dus alvast in je agenda!

Gratis toegang.

Zie voor meer informatie

Kerstival

Op zaterdag 14 december 2019 vieren we ons eerste Kerstival. Net als bij Halloween en de Expedities krijgen kinderen een stempelkaart en kunnen daarmee in de winterse tuin allemaal leuke dingen doen, zoals kerstliedjes raden en kerstdecoraties maken. Laten we hopen dat er dan al sneeuw ligt!

Toegang kinderen incl. stempelkaart: 6 euro (Museumjaarkaart niet geldig voor kinderen)
Toegang volwassenen: € 6,- / Toegang 65+: € 3,-

Zie voor meer informatie

Kinderworkshops

Regelmatig worden er kinderworkshops georganiseerd, zoals paaseieren verven met planten, een insectenhotel of voedselpakket voor vogels maken. In 2020 houden we op veel tweede zaterdagen van de maand een familieactiviteit waarbij de kinderen lekker kunnen gaan knutselen. Wat we precies gaan doen is nog een verrassing, dus hou onze agenda in de gaten!