Activiteiten voor kinderen

Speurtochten, kinderworkshops en familie activiteiten als de jaarlijks Expedities, Halloween, Science Day en het Kerstival: allemaal laten ze kinderen van alle leeftijden op een leuke manier kennis maken met planten en techniek. 

Kinderworkshops

In de zomervakantie is er elke woensdagmiddag een leuke kinderworkshops waarbij de kinderen lekker kunnen knutselen en tegelijkertijd op een speelse manier meer leren over planten. Je kunt een beetje griezelen met vleesetende planten, aan de slag met keigoede cactussen of zelf een lekker zeepje maken. Zie de agenda of Facebook voor meer informatie.

Voor kinderen tussen de 5 – 12 jaar.
Kosten: €5,- per kind (Museumjaarkaart voor kinderen niet geldig)
De workshops worden in het Nederlands gegeven.
Inschrijven via: reserveringbtd@tudelft.nl

Wij houden ons aan de RIVM richtlijnen m.b.t. coronavirus. Bij kinderen t/m 8 jaar is begeleiding door een volwassenen verplicht, voor oudere kinderen niet.

Speurtochten

Voor kinderen tot 12 jaar die kunnen lezen en schrijven hebben we leuke gratis speurtochten. Elk kwartaal is er een nieuwe speurtocht waarbij in de tuin letters gevonden moeten worden om een natuurwoord te vinden.

Voor de allerkleinsten die nog niet kunnen lezen en schrijven is er een speciale speurtocht met plaatjes van dingen, dieren en personen die ze in de tuin moeten vinden. 

Expedities

Zet zaterdag 12 september alvast in uw agenda, want vindt de special Corona Expeditie voor kinderen van 5 – 12 jaar bij ons plaats. Bij de entree krijgt elk kind instructies en gaat vervolgens op ontdekking door de tuin, waarbij ze knutselen en spelletjes doen rondom het thema gezondheid voor mens en plant.

Vanwege de coronamaatregelen zijn er twee tijdsloten: 10:00 – 13:00 (vol = vol) en 13:30 – 16:30 (vol = vol). Om wachten op de dag zelf te voorkomen kunnen op 5 en 11 september tussen 10:00 – 16:30 alvast kaartjes in de voorverkoop worden gekocht bij onze MuseumShop.

Toegang kinderen incl. paspoort-stempelkaart: € 6,-  (Museumjaarkaart niet geldig voor kinderen)
Toegang volwassenen: € 6,- / Toegang 65+: € 3,-

Halloween

In oktober kunnen kinderen lekker komen griezelen en knutselen tijdens Halloween. Dit jaar is dat op vrijdag 23 oktober. Willen jullie helemaal in stijl verkleed komen? Leuk!

Toegang kinderen incl. stempelkaart: 6 euro (Museumjaarkaart niet geldig voor kinderen)
Toegang volwassenen: € 6,- / Toegang 65+: € 3,-

Zie voor meer informatie.

Science Day

Samen met Science Centre Delft vieren we op 25 oktober 2020 Science Day met leuke spelletjes en activiteiten voor kinderen. Kom watermonsters bekijken, zien hoe glas wordt geblazen en hoe een plant er van binnen uitziet. De kinderen kunnen ook kriebelbeestjes komen bekijken en tellen, plant-DNA ontrafelen en een fruitquiz doen. En families kunnen in de huid van houtexperts kruipen en de douane helpen een houtmysterie op te lossen. Reserveer deze dag dus alvast in je agenda!

Gratis toegang.

Zie voor meer informatie

Kerstival

Op zaterdag 19 december 2020 is het voor de tweede keer Kerstival bij ons in de tuin. Net als bij Halloween en de Expedities krijgen kinderen een stempelkaart en kunnen daarmee in de winterse tuin allemaal leuke dingen doen, zoals kerstliedjes raden en kerstdecoraties maken. Laten we hopen dat er dan al sneeuw ligt!

Toegang kinderen incl. stempelkaart: 6 euro (Museumjaarkaart niet geldig voor kinderen)
Toegang volwassenen: € 6,- / Toegang 65+: € 3,-

Zie voor meer informatie