Assortiment

Onze uitgebreide exclusieve collectie is met zorg samengesteld. Delft is beroemd als de stad van Johannes Vermeer. Hij leent zijn naam aan een topper in onze collectie: De Vermeerparels, als oorbel en als ketting te verkrijgen. Deze premiumkwaliteit zoetwaterparels zijn er in de kleuren grijs, pastelblauw en parelmoer.
Een speciale collectie Venetiaanse handgeblazen heksenballen vindt u bij ons. De speelse metalen vogels en waterbakjes voor vogels zijn uniek en al jaren een gewild artikel in ons assortiment.
Uit Scandinavi├ź importeert de Shop houten speelgoed. Ook zijn er kikkers van keramiek, tuin- en balkondecoraties, educatieve puzzels, vogelkijkers, technische speeltjes en kinderboeken over dier, plant en natuur.
De balansvlinders en -libellen, de houten vogelhuisjes met WNF-label, de kikkerkoningen en de mezenserviezen als versiering in tuin of balkon zijn altijd weer een succes.

Tassen en natuurlijke shawls, artistieke sieraden zoals de echte violen, met altijd een knipoog naar de natuur, worden per seizoen aangepast. Een bestseller is het full colour kookboek 'Koken met bloemen en kruiden uit de Botanische Tuin', met 4-Seizoenenrecepten, die in 20 minuutjes op tafel staan. Dit kookboek, met harde kaft en grappige tekeningen, is ook in het Engels verkrijgbaar. Een zeer bijzonder boek is 'Van Plant tot Techniek', voor de kenner een aanrader. In dit rijk geïllustreerde boek worden de gebruiksmogelijkheden van allerlei planten uit de Botanische Tuin besproken. Ook Engelstalig verkrijgbaar.
Het team van de MuseumShop heet u hartelijk welkom. Het feestelijk verpakken van uw cadeaus hebben wij tot een ware kunst verheven. De Vrienden van de Botanische Tuin krijgen op aankopen in de winkel 10% korting op vertoon van hun ledenpas.