17e eeuws stilleven schilderen met flora uit de Botanische Tuin | 27 december

27 december 2019 10:00 t/m 16:30 - Locatie: Botanische Tuin TU Delft, Poortlandplein 6, Educatieruimte - Door: Botanische Tuin TU Delft

Docent:Gonny Stuut
Taal:Nederlands (Eng possible)
Prijs:69,95 euro pp. per workshop incl. materiaal gebruik, schildering na afloop mee naar huis
Max. aantal:10 deelnemers
Opgeven via:atelier@gonnystuut.nl
Overige: Workshop is met lunchpauze (eigen consumpties meenemen)

 

Wat gaan we doen?

Leren kijken, vormen zien, kleuren en toonwaarden kunnen onderscheiden, compositie bepalen, sfeer bepalen, het zijn verschillende aspecten die bij tekenen en schilderen aan de orde komen. Of je nu met aquarel- of acrylverf gaat schilderen, je start met een schets. In deze een-daagse workshops zal ik je in stapjes uitleggen en leren kijken, zodat je ook als beginner aan de slag kunt. Gevorderden help ik met advies op eigen niveau.

Vanaf maart t/m april zijn er stilleven workshops binnen met een sfeervol Gouden Eeuw stilleven als uitgangspunt: takken, bloemen, bessen uit de Botanische tuin met vanitas attributen, symbolen, die typerend waren voor de Gouden Eeuw.  We schilderen zittend in een groep van max. 10 deelnemers schilderen met acryl verf, op paneel of doek. Na een korte inleiding over het stilleven in de Gouden Eeuw gaan we aan de slag. Dat mag heel naturalistisch maar ook mag je je eigen stijl op het doek zetten.