Aquabots in de Delftse grachten | Maak kennis met de Kroboot 2

31 januari 2018 20:00 - Locatie: Prinsenkwartier, Agathaplein 4, Delft - Door: TOPdelft | Zet in mijn agenda

Deze autonoom varende grachtenschoonmaak robot kan vroegtijdig kroos opsporen en vernietigen. Momenteel is het TU Delft-team nog in volle vaart aan het bouwen, testen en ‘tweaken’. Waar het team en de Kroboot eind januari staat delen zij met ons.

Te veel kroos is slecht voor de flora en fauna onder water. Door te weinig zonlicht overleven de plantjes en vissen het niet. Daarnaast blijkt uit het aantal meldingen dat inwoners kroos ervaren als overlast. Vorig jaar is de eerste versie van Kroboot gemaakt tijdens de minor Robotica van TUDelft als opdracht voor het project Robots in de stad van TOPdelft i.s.m. het Hoogheemraadschap Delfland. Er bleek veel interesse in een doorontwikkeling van de Kroboot. Het Hoogheemraadschap heeft een nieuwe opdracht gegeven aan een nieuw team. Zij zijn aan de slag gegaan met de nieuwe opdracht en hebben de ervaringen en tips van het vorige team verwerkt in het huidige ontwerp.

Daarnaast komt het team van Trident vertellen over hun Roboboot. En er opent in 2018 een RoboHouse. Martin Klomp is de coördinator van de minor Robotica en vertelt over dit initiatief.

Kroboot

Testing the Kroboot