Ga mee op ontdekkingstocht in een wekelijkse podcast aflevering

01 augustus 2018 00:00 t/m 31 augustus 2018 00:00 - Locatie: Online - Door: Studium Generale

De nieuwe podcast-serie van Studium Generale - zomer 2018

Ga mee op ontdekkingstocht in een wekelijkse aflevering. We gaan in gesprek met de Delftse wetenschappers over de toekomst. Hoe zien zij de wereld voor zich en welke rol nemen zij daarin op.

SG Podcast: Van Droom Naar Daad

In de allereerste aflevering voelen we hoogleraar bio-elektronica Wouter Serdijn aan de tand. Ziet hij de opkomst van de bionische mens voor zich? Een versmelting van mens en machine? En hoe dit te beschouwen, positief of negatief? En wat is dat nou precies bio-elektronica, wat kunnen we daar nu al mee? Je kunt de podcast beluisteren via Soundcloud en Stitcher.

SG Podcast: Sleutelen Aan Het Leven & Verantwoorde Innovatie

De volgende podcasts staan voor je klaar: allereerst met micro-bioloog Bertus Beaumont waarin we de geheimen van de biologie ontfutselen en onderzoeken of we aan de vooravond staan van de synthetische mens.

Daaropvolgend bevragen we ethicus Ibo van de Poel hoe de toekomst verantwoord vorm te geven. In deze zoektocht stuitten we onder meer op het belang van emoties voor besluitvorming en nemen zelfs het referendum in ogenschouw. Je kunt de podcasts beluisteren via Spotify, Soundcloud, Stitcher en ITunes.

SG Podcast: Zomergast Marleen Stikker

Wat zijn de nieuwe politieke, economische en ontwerpvraagstukken in het technologisch domein? Aankomend zomergast Marleen Stikker licht ons in en ontsluit haar visie en aanpak op het ontwikkelen van een commons model, technology for the masses en een toekomstbestendig internet. Te beluisteren via Spotify, Soundcloud, Stitcher en ITunes.