International Festival of Technology (IFOT)

Het International Festival of Technology is een samenwerking tussen de TU Delft, Gemeente Delft, Haagse Hogeschool, Hogeschool Inholland, Ondernemersfonds Delft, Fonds1818 en Discovery Channel en werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd. Het thema van dit jaar was ‘Boost your senses!’ waarbij vragen als ‘Hoe ver zijn we met de ontwikkeling van de supermens?’ en ‘Kunnen we met technologie nieuwe zintuigen ontwikkelen?’ centraal stonden.

Het festival is een ieder jaar terugkerend fenomeen en toegankelijk voor iedereen. We willen liefhebbers van technologie, muziek en kunst in Delft, de regio en wereldwijd inspireren door te laten zien wat Delft in huis heeft en technologie toegankelijk maken voor iedereen. Het festival is gratis toegankelijk.

Wat we nu kennen als het International Festival of Technology (IFoT), ontkiemde tien jaar geleden in 2006 als het Zomerfestival op het campusterrein van de TU Delft. De afgelopen jaren werd het evenement over meerdere dagen verspreid, vond het op meerdere locaties in Delft plaats en nam technologie een steeds prominentere rol in.

‘The whole is greater than the sum of its parts’

Stylos Paviljoen (foto boven)
Het Stylos Paviljoen is ontworpen en gebouwd door een team studenten als symbool voor het 175-jarig bestaan van de Technische Universiteit Delft. Technologische innovaties, die in deze 175 jaar ontwikkeld zijn en in de toekomst ontwikkeld zullen worden, zijn producten van samenwerkingen tussen verschillende mensen. Door samen te werken, kan een groter effect worden bereikt.

Lees meer over het Paviljoen