Delft en haar inwoners

Om Goede Buren te zijn en te blijven is er regelmatig overleg met de stad en haar inwoners o.a. middels de onderstaande organisaties:  

 

Stichting Centrum Management Delft (SCMD)

Doel van Stichting Centrum Management Delft (SCMD) is het verbeteren van het economisch functioneren van de binnenstad van Delft. In het SCMD zijn de bewoners, winkeliers, horeca, het bedrijfsleven, de gezamenlijke studentenverenigingen, de gemeente en de TU Delft vertegenwoordigd. Hoewel de campus van de TU Delft buiten het centrum van Delft ligt, is de TU innig verbonden met de binnenstad, denk bijvoorbeeld aan de Owee die ten dele in de binnenstad plaatsvindt. Meer informatie op website: SCMD

Overleg Toeristische Attracties

Science Centre Delft en de Botanische Tuin zijn vertegenwoordigd in het overleg van de toeristische attracties in Delft. Doel van dit overleg is om de gezamenlijke belangen zo goed mogelijk te behartigen en als het relevant is op marketing & communicatiegebied samen te werken. Zo zijn er plannen om tijdens 2019 samen te werken in het nationaal georganiseerde Dutch Golden Age Year.

Technologie in de stad

Technologie en wetenschap is iets dat iedereen aangaat en in het dagelijkse leven mee geconfronteerd wordt. De TU Delft wil dit in de maatschappij, maar zeker in Delft zichtbaar maken. Daarom is de TU Delft samen met de gemeente Delft het project 'Zichtbaarheid Techniek in de Stad' gestart. Lees meer en bekijk enkele projecten.

<link sciencecentre collectie-tentoonstelling delft-thuis-van-de-microbiologie beijerinck _blank>Delft, Home of Microbiology