Highlight

Een evenement voor lichtkunst, lichtdesign en interactieve ervaringen

Dit jaar vond voor het eerst het evenement Highlight plaats tijdens Lichtjesavond en was gratis te bezoeken.

Highlight is een evenement voor lichtkunst, lichtdesign en interactieve ervaringen. Een lichtroute leidt rondom het Bastiaansplein en Theater de Veste langs de werken. Weense ontwerpers van OMAi lieten met hun ‘Tagtool’ kinderen een fantasiewereld tekenen waarin zij zelf kunnen rondlopen. Daarnaast zoekt een selectie van veelbelovende kunstenaars de randen van het lichtspectrum op in bijzondere licht installaties. Delftse studenten en alumni vormden een groot deel van het programma. Zij lieten tijdens Highlight zien hoe licht, techniek en ontwerp samensmelten bij de presentatie van verschillende prototypes. Deze lichtmakers creërden samen een verrassend en uniek lichtspektakel rondom het Bastiaansplein.

HighLight wil daarmee voor Delft en daarbuiten een indrukwekkend podium zijn om nieuwe spectaculaire, innovatieve en technische werken met licht te kunnen tonen aan de stad en haar bewoners en bezoekers.

Dit evenement is een initiatief van Highlight en 015-Events. Highlight wordt mede mogelijk gemaakt door Zichtbaarheid Technologie in de Stad, StuD Fonds, Theater de Veste, DOK Delft en Science Centre Delft.

Facebook Highlight

12/12 Highlight

Locatie: Bastiaansplein en Theater de Veste