TdV | Daar gaan we weer (White Male Privilege) - Wunderbaum & Annelies Verbeke

22 mei 2018 20:30 t/m 24 mei 2018 00:00 - Locatie: De Hoven Passage, Troelstralaan 71B Delft - Door: Theater de Veste

Over de bevoorrechte positie van de witte mens

Van 22 t/m 24 mei speelt Wunderbaum - geen onbekende in Delft met een locatievoorstelling in De Hoven Passage Delft over de bevoorrechte positie van witte mensen ten opzichte van alle andere mensen op de wereld en het gebrek aan benul daarvan bij diezelfde witte mensen.

 In 'Daar gaan we weer' reageren drie hoogopgeleide, witte West-Europeanen van bijna veertig op een opgehouden spiegel waarin ze een onfris verleden en een complex heden gereflecteerd zien. Een spiegel waar ze steeds moeilijker naast kunnen kijken. Vanuit hun moderne kantoor proberen drie collega’s hun rol in het racisme-debat te definiëren. Gaandeweg zakken ze steeds verder weg in een moreel moeras, waarbij vermoeidheid en overgevoeligheid nooit veraf zijn. De voorstelling is door pers en publiek lovend ontvangen.

Let op: de voorstelling speelt op locatie:  De Hoven Passage, Troelstralaan 71B Delft

Bron: Theater de Veste


Persquotes:
"Verbeke schreef een tekst waarin zo'n beetje elk vooroordeel en politiek correct cliché is verwerkt; het is een onontwarbare kluwen van racisme, seksisme en klassenverschil. Het knappe is dat de drie acteurs die uitputtende, want nogal lange, confrontatie consequent knetterend spelen, met spaarzame rustpuntjes en allengs hysterischere uithalen."
★★★★ de Volkskrant

''Het interessante van de nieuwe voorstelling van acteursgroep Wunderbaum is dat het de afwezigheid van niet-witte stemmen aangrijpt om een vernietigend oordeel over de zelfgenoegzaamheid van de witte hoofdpersonages te vellen''
★★★★ NRC

 ''Het stuk is bij vlagen even hilarisch als pijnlijk''
★★★★ de Theaterkrant

''Zelden zag ik zo slim en komisch een maatschappelijk actueel thema in het theater tot op het bot gefileerd worden'''
★★★★ Trouw