Laatste nieuws

214 resultaten
rss

18 februari 2020

Kunnen zandbanken mangroves redden?

Vroeg opstaan, in een kleine vissersboot op pad gaan en in de verte de zon achter de vulkaantoppen zien opkomen. Zo begonnen de dagen voor promovenda Silke Tas tijdens het veldwerk dat ze gedurende twee maanden in Indonesië uitvoerde. De rest van de dag was doorgaans minder idyllisch, rondstampend in de modder om de juiste metingen voor haar onderzoek te bemachtigen. Tas is geïnteresseerd in de werking van zandbanken aan de kust die mangrovebossen een kans geven zich te herstellen, zodat die bossen op hun beurt erosie van de kustlijn tegen kunnen gaan.

10 februari 2020

ERC grant for Serge Hoogendoorn

Serge Hoogendoorn (Professor Traffic Operations & Management) received an ERC proof of concept grant for the further development of an intelligent multi-modal transfer flow management system. This innovative pedestrian management system aims to make transfers at multi-modal hubs as efficient, reliable and safe for the traveller as possible.

10 februari 2020

Universiteit van Nederland: zijn onze dijken overbodig?

Hoe veilig zijn wij hier in Nederland als de zeespiegel stijgt? En hoe kunnen we onszelf beschermen tegen een wellicht nieuwe watersnoodramp? Onderzoeker Matthieu de Schipper onderzoekt de kust en bestudeert het gedrag van water en zand.

15 januari 2020

TU Delft aanwezig op Nieuwjaarsontvangst Koningspaar

Dinsdag 14 januari ontvingen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima enkele honderden gasten, waaronder specifiek vertegenwoordigers uit het openbaar vervoer.

17 december 2019

Zacht en snel windmolens bouwen op zee zonder het leven in zee te storen

Nieuwe methodiek Gentle Driving of Piles (GDP) verbetert installatieproces van monopiles.

17 december 2019

CiTG participeert in WarmingUp: samenwerking voor betaalbare, duurzame warmte

Een team onder leiding van Phil Vardon gaat binnen het nieuwe onderzoekscollectief WarmingUp onderzoek doen naar het verder ontwikkelen van betrouwbare duurzame collectieve warmtesystemen. WarmingUp, onder leiding van TNO, ontving van RVO een subsidie van ruim €9 miljoen waarvan bijna €1 miljoen is bestemd voor de TU Delft.

10 december 2019

Groenland verliest sneller ijs dan verwacht

Groenland verliest zeven keer zo snel ijs als in de jaren negentig, zo blijkt uit onderzoek van het Ice Sheet Mass Balance Inter­comparison Exercise Team.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.