Laatste nieuws

380 resultaten
15 maart 2019

Tentoonstelling Panorama Mesdag en TU Delft: ‘Vanaf het hoogste punt: Landmeten in Mesdags tijd’

Terwijl Mesdag in 1880 vanaf het hoogste duin in Scheveningen schetsen maakte voor zijn Panorama, trokken landmeters door het hele land om een nieuwe kaart van Nederland te maken.

28 februari 2019

Vier vakgebieden TU Delft in wereldwijde top 10 QS Subject ranking

In de World University Rankings by Subjects 2019, die deze week is verschenen, staat de TU Delft in vier vakgebieden in de wereldwijde top 10, waaronder Civil (4). Deze toppositie is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar.

14 februari 2019

Het belang van fundamenteel onderzoek naar glas

De TU Delft Glass & Transparency onderzoeksgroep heeft de Glas Aanmoedigings Award toegekend gekregen door Bouwend Nederland. De award benadrukt het belang van fundamenteel academisch onderzoek naar glas om nieuwe oplossingen te kunnen ontwikkelen voor de toekomst.

31 januari 2019

Nieuwe methoden en richtlijnen voor stedelijk grondwaterbeheer

Thom Bogaard (UHD afdeling watermanagement) heeft een beurs toegekend gekregen van 250.000 euro van NWO voor zijn voorstel op het gebied van verbetering van duurzaam management van watervoorraden.

16 januari 2019

Den Haag het hardst getroffen bij extreme neerslag

Een nieuwe neerslagindex vergelijkt de risico’s van extreme neerslag voor steden. Van de provinciehoofdsteden in Nederland komt Den Haag er het slechtst van af.

23 november 2018

TU Delft onderzoekers naar Great Barrier Reef voor koraalherstel

Een team met onderzoekers van de TU Delft, Van Oord en het Australische onderzoeksinstituut CSIRO vertrekt deze week naar het Great Barrier Reef bij Australië om een nieuwe methode voor grootschalig herstel van koraal te testen.

19 november 2018

Nederlandse bodem zakt meer dan verwacht

Dat de bodem van Nederland zakt vermoedden we al, maar het is nu voor het eerst ook gemeten voor het hele land. Vooral in het westen daalt de bodem veel meer dan verwacht, blijkt uit de nieuwe Bodemdalingskaart Nederland.