Laatste nieuws

255 resultaten
rss

15 januari 2021

Award Pieternel Levelt en team satellietinstrument OMI

Aan Pieternel Levelt (professor bij de TU Delft en hoofd bij KNMI) en haar internationale team is recent een special award toegekend door de American Meteorological Society (AMS) voor hun succesvolle OMI-satellietproject. De AMS erkent met hun onderscheidingen uitmuntende personen en organisaties op het gebied van onderzoek naar weer, water en klimaat.

15 januari 2021

Hoe koraalriffen worden getroffen door vervuiling

We weten dat de koraalriffen wereldwijd afsterven, maar er is opvallend weinig bekend over hoe dit precies gebeurt. Daarom zal een multidisciplinair team van Nederlandse en Caribische onderzoekers, waaronder Boris van Breukelen van de TU Delft, dit de komende jaren onderzoeken. Het project 'SEALINK' heeft onlangs 3,5 miljoen euro subsidie gekregen in het kader van het Caribbean Research programma van NWO.

03 december 2020

Pieternel Levelt directeur Amerikaanse NCAR

In het eerste kwartaal van 2021 start Pieternel Levelt (professor in Remote Sensing of the Earth Atmosphere) als directeur bij het National Center for Atmospheric Research (NCAR), gevestigd in de stad Boulder (Colorado). Ondanks haar verhuizing naar de VS zal zij als deeltijdhoogleraar verbonden blijven aan onze faculteit.

02 december 2020

Succes in tweede ronde Nationale Wetenschapsagenda

Onderzoekers van faculteit Civiele Techniek & Geowetenschappen (CiTG) gaan in drie consortia met de gehele kennisketen en maatschappelijke organisaties aan de slag met interdisciplinair onderzoek waarmee wetenschappelijke en maatschappelijke doorbraken binnen bereik komen. De toegekende projecten richten zich op vragen vanuit de samenleving, die de inhoudelijke agenda van de NWA vormen.

06 november 2020

Twee jonge onderzoekers CiTG ontvangen Veni beurs

NWO heeft twee veelbelovende jonge wetenschappers van Faculteit Civiele Techniek & Geowetenschap een Veni-financiering van maximaal 250.000 euro toegekend. Hiermee kunnen zij gedurende drie jaar hun eigen onderzoeksideeën verder ontwikkelen. Er zijn in totaal veertien Veni’s toegekend aan TU Delft onderzoekers.

04 november 2020

Lucht als drijvende kracht voor drinkwaterzuivering

Doris van Halem heeft van NWO een VIDI-financiering van 800.000 euro toegekend gekregen voor haar voorstel om kennis te ontwikkelen over duurzame waterzuiveringstechnieken. Hiermee kan Van Halem de komende vijf jaar een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opzetten. Van Halem: “Ik ben ontzettend blij met de kans om aan dit belangrijke en uitdagende onderwerp te kunnen gaan werken!”

22 oktober 2020

Reginald Fessenden Award voor Evert Slob

Evert Slob (Professor of Geophysical Electromagnetic Methods) heeft een vooraanstaande award toegekend gekregen van de Society of Exploration Geophysicists voor zijn bijdrage aan wetenschappelijke en technologische vooruitgang op het gebied van elektromagnetische interferometrie.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.