204 resultaten

12 november 2019

Djonno Bresser is TU Delft Best Graduate 2019

Vandaag presenteerden acht recent afgestudeerde ingenieurs hun excellente afstudeerscriptie tijdens de TU Delft Best Graduate Award Ceremony 2019. Djonno Bresser, afgestudeerd aan de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG), mocht de prestigieuze titel TU Delft Best Graduate 2019 in ontvangst nemen.

08 november 2019

Indringing van zout water in zoet water

Julie Pietrzak (professor Physical Oceanography) gaat een nieuw onderzoeksprogramma SALTISolutions leiden. In het programma werken onderzoekers en bedrijven samen om een virtueel model te ontwikkelen om het indringen van zout water in zoet water te voorspellen en hoe maatregelen daartegen de zoetwatervoorziening beïnvloeden.

08 november 2019

CiTG ondergronds onderzoek in Delft Integraal

In het magazine Delft Integraal is aandacht voor verschillende onderzoeksprojecten van onze faculteit over ondergronds onderzoek.

04 november 2019

Crowdsourced supercomputer helps TU Delft researchers predict local rainfall in Africa

Volunteers of IBM's World Community Grid are helping TU Delft map sub-Saharan rainfall with unprecedented detail for an entire rainy season. This could yield a new forecasting methodology that benefits small farms.

04 november 2019

Djonno Bresser door CiTG genomineerd voor TU Delft Best Graduate Award 2019

Het Universiteitsfonds Delft reikt ieder collegejaar de prijs uit voor de beste afstudeerder van de TU Delft. Elke faculteit draagt haar beste afstudeerder voor. Djonno Bresser is dit jaar door de faculteit CiTG voorgedragen. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op dinsdag 12 november.

21 oktober 2019

Neanderthalerlijm uit de Noordzee

Een vuurstenen werktuig gevat in een teerachtige substantie, blijkt na wetenschappelijk onderzoek een van de weinige voorbeelden van lijmgebruik door Neanderthalers.

14 oktober 2019

Koningspaar opent verticale afvalwaterzuiveringspilot in New Delhi

Het koninklijk openden 14 oktober 2019 een nieuwe proefinstallatie om vervuild afvalwater in Indiase drains te zuiveren.