Laatste nieuws

329 resultaten
19 december 2017

TROPOMI sneak preview op 11 januari

Wees bij de unieke voorvertoning van de beelden gemaakt door TROPOMI! TROPOMI is een recent gelanceerd satellietinstrument dat nauwkeuriger dan ooit de luchtkwaliteit onderzoekt.

13 december 2017

International Award van AGU voor Huub Savenije

Hydroloog prof. Huub Savenije van de TU Delft krijgt op woensdag 13 december van de American Geophysical Union (AGU) de prestigieuze International Award. De International Award wordt jaarlijks toegekend voor het leveren van ‘een uitmuntende bijdrage aan de aard- en ruimtewetenschappen en het nuttig inzetten van wetenschap voor ontwikkelingslanden’.

04 december 2017

Tropomi ziet luchtkwaliteit scherper dan ooit

Bronnen en omvang van luchtvervuiling zijn wereldwijd scherper in beeld dan ooit. Dat bleek op 1 december bij de door ESA georganiseerde presentatie van de eerste plaatjes van het Nederlands satellietinstrument Tropomi. Principal investigator van deze missie is Pieternel Levelt (TU Delft en KNMI).

30 november 2017

H2020 beurs voor TWIGA

Professor Nick van de Giesen is aangesteld als projectleider van het nieuwe Horizon 2020 project TWIGA; Transforming weather water data into value-added information services for sustainable Growth in Africa. Het project heeft een bedrag van 5 miljoen euro toegekend gekregen in het kader van het H2020 Onderzoek & Innovatie programma.

30 november 2017

NWO OTP Beurs voor de ontwikkeling van multischaal modellen voor spoordegradatie op zachte bodems

Karel van Dalen en zijn collega’s hebben in het kader van het NWO Open Technology Programme een beurs van 650,000 euro ontvangen voor het project Oorzaken en beperking van de snelle degradatie van treinsporen op zachte bodem: multischaal modellering, een innovatieve benadering. Het project heeft tot doel een breed toepasbare software te ontwikkelen waarmee de kosten voor het onderhoud van het spoor verlaagd kunnen worden door het verbeteren van de analyse en het ontwerp van transitiezones.