270 resultaten

16 april 2021

The Sustainable Career Days

Are you passionate about sustainability and want to make a career out of it? Perhaps you are interested in working in the energy transition, or developing exciting new technologies to combat global problems like water and food shortages, or even helping companies navigate the turbulent waters of economic change amid a global crisis.

13 april 2021

Openingstijden op feestdagen in april en mei

Er komen veel feestdagen aan zoals Koningsdag, Hemelvaart en Pinksteren. Op deze feestdagen in april en mei is het gebouw van CITG gesloten.

13 april 2021

SUM Delft Solar Decathlon Competitie

SUM is op zoek naar nieuwe leden om ons team te komen versterken! We zijn specifiek op zoek naar studenten met een achtergrond in civiele techniek / structural engineering. Binnen het team zal je werken aan het constructief ontwerp voor ons prototype

08 april 2021

Ingestorte kade Grimburgwal levert lessen voor kadevernieuwingen Amsterdam

Op 1 september 2020 stortte een deel van de kade aan de Grimburgwal in Amsterdam in. De belangrijkste oorzaken blijken de afwijkende opbouw van de smalle kade, de lokaal diepere bodemligging en verzwakking van het metselwerk door aanvaringen. Dat blijkt uit onderzoek van een onderzoeksteam samengesteld uit deskundigen van TU Delft, Deltares, AMS Institute en SkyGEO, onder leiding van Mandy Korff (TU Delft/Deltares), en op aanvraag van de gemeente Amsterdam. Het rapport met conclusies en aanbevelingen voor andere kademuren van de stad is op 8 april 2021 gepubliceerd door de gemeente Amsterdam.

08 april 2021

Zandkastelen bouwen voor je afstuderen

Jasper Scheijmans, master student Civil Engineering, wilde eigenlijk bij een grote baggeraar afstuderen, maar Covid-19 gooide roet in het eten. Samen met zijn docenten bedacht hij een heel nieuw idee: containers inzetten voor duinonderzoek.

25 maart 2021

Unlocking .... Educators of TUDelft

Yes Equals No - In this refreshing and encouraging interview Dr. ir. Matthieu de Schipper, Assistant Professor Coastal Engineering, shares with us the experience of the perfect wave,

12 maart 2021

Interpore Award voor Hadi Hajibeygi

Hadi Hajibeygi (GSE) heeft dit jaar de InterPore Award for Porous Media Research gekregen voor zijn uitmuntende onderzoek op het gebied van poreuze media. De InterPore Award wordt slechts aan één persoon per jaar uitgereikt die heeft aangetoond aanzienlijke vooruitgang te hebben geboekt op theoretisch, experimenteel en/of modelleringsgebied bij het begrijpen van problemen waarbij natuurlijke of industriële poreuze media zijn betrokken.

12 maart 2021

Zoetwatertekorten door droogte voorkomen

Onderzoeker Edo Abraham gaat zich onder leiding van Wageningen University & Research richten op het hergebruik van afvalwater en brak grondwater om zo meer zoet water in reserve te hebben tijdens droge periodes in Nederland. In het onderzoeksprogramma AquaConnect staan technologische oplossingen centraal waarmee Nederland en ook andere deltagebieden zelfvoorzienend in zoetwatervoorziening kunnen worden.