322 resultaten
14 november 2017

Deltares en TU Delft tonen aan: wereldwijd minder doden door stormvloeden

In het verleden zagen we regelmatig stormvloeden (eventueel verergerd door hevige regenval) met veel doden. Voorbeelden zijn Katrina in 2005, met honderden slachtoffers, en Bangladesh in 1970 met ongeveer 300.000 doden door overstromingen. Ook in recente gevallen, zoals bij de orkanen Harvey en Irma, vielen er slachtoffers door overstromingen. Toch toont nieuw onderzoek van Deltares en de TU Delft aan dat er in de grote kuststeden relatief veel minder doden vallen door stormvloeden dan vroeger.

31 oktober 2017

IEEE ITS Institutional Lead Award for Bart van Arem

31 oktober 2017

Leerstoel ‘Geothermal Engineering’ verzilvert zijn succes

Na vier succesvolle jaren is de financiering van de leerstoel Geothermal Engineering per 1 oktober 2017 overgenomen door de TU Delft. Een groot aantal alumni van Geoscience & Engineering heeft deze leerstoel vanaf het begin tot de overdracht mede mogelijk gemaakt en gefinancierd.

25 oktober 2017

TU Delft test nieuwe technologieën op Noord-Hollandse wegen

Asfalt dat tot vijf keer langer meegaat en zelfherstellend beton. Zo maar wat nieuwe technologieën waar de TU Delft onderzoek naar doet. De provincie Noord-Holland gaat deze technologieën samen met de TU Delft in de praktijk testen. Het doel is om innovaties voor infrastructuur, zoals wegen en bruggen, véél sneller te testen en bij bewezen succes op brede schaal toe te passen.

25 oktober 2017

H2020 grant voor My-TRAC

Prof. Hans van Lint van het Delft integrated Travel and Traffic laboratory (DiTTlab) is betrokken bij het nieuwe Horizon 2020 project My-TRAC. Het project ontvangt 3,5 miljoen euro van het H2020 programma Shift2Rail.