294 resultaten

31 oktober 2016

Wanneer bereikt het overstromingswater ons huis?

Een stormvloed op de Noordzee en 40 dijkdoorbaken. Niemand in Nederland weet dan of het 2 uur of 2 dagen duurt voordat het water ons huis bereikt. Masterstudente Louise Klingen van de TU Delft ontwikkelde een overstromingsmodel waarmee in 15 minuten het verloop van elke overstroming voor de komende 24 uur kan worden uitgerekend. Klingen studeert op 2 november af bij de Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen.

30 oktober 2016

Zeespiegelstijging in de Noordzee precies uiteengerafeld

Onderzoekers van de TU Delft zijn er, samen met andere partijen, in geslaagd om de zeespiegelstijging in de Noordzee precies te modelleren voor de afgelopen decennia. Volgens hen zijn de gevolgen van klimaatverandering in deze periode al zichtbaar in de Noordzee. De onderzoekers publiceren hierover in Geophysical Research Letters van maandag 24 oktober.

24 oktober 2016

Zeespiegelstijging in de Noordzee precies uiteengerafeld

28 september 2016

Solid Mechanics 2016 Award

Apostolos Tsouvalas has won the Biezeno Solid Mechanics 2016 Award. This award is an initiative of the Royal Dutch Society of Engineers (KIVI) in cooperation with the KNAW accredited research schools J.M. Burgerscentrum (JMBC) and Engineering Mechanics (EM).

23 september 2016

Klimaatverandering versterkt nachtelijke stormen boven Victoriameer

Het Victoriameer in Oost-Afrika zal door de klimaatverandering een hotspot voor zware stormen worden. Dat blijkt uit een internationale studie die op 23 september is gepubliceerd in Nature Communications. Stef Lhermitte van de TU Delft werkte mee aan de analyse van de verschillen in stormen overdag (voornamelijk boven land) en ’s nachts (vooral boven het meer).

20 september 2016

Serge Hoogendoorn benoemd tot Distinguished Professor

08 september 2016

Minister Schultz bezoekt innovatieve watermanagement-startups

Minister van Infrastructuur & Milieu Melanie Schultz van Haegen bezocht op dinsdag 30 augustus in Delft de proeftuin Flood Proof Holland, een faciliteit voor onderzoek & onderwijs en het testen en demonstreren van innovaties op het gebied van waterbeheer. De proeftuin Flood Proof Holland ligt in de ‘achtertuin’ van de TU Delft. De minister wilde graag kennis maken met het VPdelta programma; een programma onder leiding van de TU Delft dat innovaties in de deltatechnologie versnelt. Twaalf startups, waarvan enkele spinoffs van de TU Delft, demonstreerden hun innovaties.