Laatste nieuws

266 resultaten
rss

18 september 2020

Wereldrecord langste krattenbrug niet naar Delft

Na een jaar lang voorbereiden en weken bouwen probeerde een team studenten Civiele Techniek afgelopen donderdag een wereldrecord te breken met de langste brug van kratten ooit gebouwd. Hun brug, van meer dan 30 meter lang en gemaakt van 0.0 bierkratten, moest de brug van TU Eindhoven verslaan en het wereldrecord weer naar Delft halen.

14 september 2020

Antarctica: scheuren in het ijs

De Pine Island Glacier en de Thwaites Glacier op West-Antarctica ondergaan de laatste jaren snelle veranderingen, met mogelijk grote gevolgen voor zeespiegelstijging.

14 september 2020

Gletsjers op Spitsbergen sinds medio jaren 80 veel kwetsbaarder voor opwarming

De meeste gletsjers van Spitsbergen zijn hun beschermende firnlaag kwijt, waardoor het ijs veel kwetsbaarder is voor zomerse temperaturen.

08 september 2020

Nieuwe bodemdalingskaart toont de (in)stabiliteit van Nederland

Scheve huizen, verzakkende straten, verschuivende dijken, en uitdrogende natuurgebieden. Burgers, bedrijven en overheid zullen de komende jaren flink moeten investeren in onderhoud. Dat valt op te maken uit de vernieuwde interactieve bodemdalingskaart van Nederland.

27 augustus 2020

Dashboard voor monitoren van 1,5 meter afstand

Voetgangersexpert Dorine Duives gaat met Gemeente Nijmegen en de Nationale Politie een analyse module ontwikkelen om drukte in risicogebieden in Nijmegen te monitoren en te bepalen in hoeverre de 1,5 meter afstandsregel aangehouden kan worden.

27 augustus 2020

Nederland bijna 3% zonniger tijdens coronacrisis

Sinds de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus werden afgekondigd, heeft meer zonnestraling het aardoppervlak kunnen bereiken. Dat blijkt uit onderzoek van Pier Siebesma en Marieke Dirksen (KNMI/TU Delft).

20 augustus 2020

Recordsmelt Groenlandse ijskap in 2019, en daar blijft het niet bij

De smelt van de Groenlandse ijskap brak in 2019 een nieuw record, en ook andere gletsjers in het noordpoolgebied zijn flink aangetast door de zomer van 2019.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.