Bend and Break

In deze minor ga je aan de slag met zes ontwerpproblemen op het gebied van draagconstructies en recycling. Hierbij kun je denken aan een onderspannen ligger van hout, een wandligger van gerecycled gewapend beton, een tensegrity toren van staal, een gemetselde boog of een kritiek onderdeel uit infrastructuur. Samenwerkend in een groep ga je oplossingen ontwerpen en bouwen. De gebouwde constructies zullen worden beproefd, vaak tot bezwijken. Ter ondersteuning zullen er hoorcolleges en werkcolleges zijn over het maken van analytische en numerieke modellen om proefresultaten te voorspellen. Hiermee zal je optimaal toegerust zijn om de beste oplossing te ontwerpen.

Bend and Break

Minor Code: CT-MI-147

Taal: Nederlands

Toegang:
BSc studenten TU Delft: Bk, CT, IO, LR, MT, TA, TN, Wb
BSc studenten TU/e en UTwente
BSc Studenten van Leiden en Erasmus met
voorkennis van mechanica en materialen

Max. deelnemers: 50

Bij Bend & Break leer je hoe je constructietheorie kunt toepassen, hoe (recycle) materialen zich gedragen en ontdek je wat belangrijk is om tot een goed ontwerp te komen. Bovendien ervaar je zelf of jouw ontwerp zich werkelijk zo gedraagt zoals je verwacht en doorgerekend hebt. Hiermee kun je in de toekomst met verhoogd zelfvertrouwen beslissingen nemen over het ontwerpen en bouwen van draagconstructies en een juiste keuze maken uit de beschikbare constructiematerialen.

  • “Bij het beproeven was de verscheidenheid aan faalmechanismen heel leerzaam”

  • “Het is belangrijk om af te spreken hoe je elkaar gaat controleren want je wilt niet dat een rekenfout pas ontdekt wordt bij het bouwen of beproeven.”

  • “Het is een fantastische ervaring als een constructie, die je zelf uit het niets hebt ontworpen en gemaakt, het heel goed doet bij de beproeving"

Uitdagingen

  • “Out-of-the-box denken om het beste ontwerp te maken” 

Contact


Dr.ir. Maarten Bakker