News

38 resultaten
12 april 2018

Nederlandse bijdrage aan Europees platenobservatiesysteem gehonoreerd

De afdeling Geoscience & Engineering neemt deel aan EPOS NL, over de Europese infrastructuur voor geologische wetenschappen, gevaren en hulpbronnen. Het project is een van de tien gehonoreerde voorstellen uit de Nationale Roadmap voor Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur van NWO.

29 maart 2018

Micro-CT scanner ontrafelt prehistorische verrassingseieren

Op een Tilburgse bouwplaats vonden archeologen een paar jaar geleden dertien eivormige objecten. Met behulp van geowetenschapper Dominique Ngan-Tillard van de TU Delft en de micro CT-scanner van het Geoscience & Engineering Lab is het nu mogelijk om binnenin de ‘eieren’ te kijken. De 3D-opnames van de ‘eieren’ laten bijzondere afdrukken in de schalen zien.

25 maart 2018

Onhoorbaar infrageluid ook bruikbaar voor weers- en klimaatverwachting

Infrageluid kan worden gebruikt voor weers- en klimaatverwachtingen, zo blijkt uit onderzoek van Pieter Smets, werkzaam bij de TU Delft en het KNMI. Via deze onhoorbaar lage geluidstonen kan namelijk een beter beeld worden verkregen van de stratosfeer, waar nauwelijks op een andere manier kan worden gemeten. Smets promoveert op woensdag 28 maart op dit onderwerp aan de TU Delft.

08 februari 2018

TU-hoogleraar bepleit stikstofinjectie in Groningen

09 januari 2018

“Vriendenbericht” about Prof. Dr. D.F. Bruhn, see page 8 and 9 (In Dutch)

04 december 2017

New in the department of GSE: Geothermal Team

01 december 2017

Dr. S. Shani-Kadmiel winner of the Ben-Tor Award 2017

Today we had our annual GSE/GRS Research Day in the Theaterzaal at Culture. The central theme of the day was “Is science only an opinion?”, where focus was on the role of (our) science in the public debate, in the Trumpocene, etc.

31 oktober 2017

Leerstoel ‘Geothermal Engineering’ verzilvert zijn succes

Na vier succesvolle jaren is de financiering van de leerstoel Geothermal Engineering per 1 oktober 2017 overgenomen door de TU Delft. Een groot aantal alumni van Geoscience & Engineering heeft deze leerstoel vanaf het begin tot de overdracht mede mogelijk gemaakt en gefinancierd.

28 september 2017

Eerste internationale studenten ronden Bachelor Applied Earth Sciences af

Dhavissen Nayaren (Mauritius) en Ellie Roy (UK) zijn de eerste internationale studenten die de Bachelor Applied Earth Sciences hebben afgerond. In september 2014 is de bachelor opleiding Applied Earth Sciences volledig over gegaan naar het Engels.

29 augustus 2017

VENI toegekend aan Anne Pluymakers

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft de Veni-beurzen toegekend eind juli De Veni biedt aan veelbelovende jonge wetenschappers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen. Anne Pluymakers, die binnenkort zal starten bij de afdeling Geoscience & Engineering van faculteit CiTG, heeft ook een VENI beurs in de wacht gesleept. Op dit moment is zij nog als post-doc onderzoekster verbonden aan de universiteit van Oslo in Noorwegen.