82 resultaten

12 mei 2020

The KNAW fund for project MiMo

The project MiMo – Misi Monitoring received funding from KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) for a Dutch – Indonesian collaboration on geothermal energy. It will be led by Assistant Professor Maren Brehme in a strong cooperation with the TBM faculty.

07 mei 2020

European Heritage award for Scanning for Syria project

The research project Scanning for Syria (SfS), in which geo-engineer Dominique Ngan-TIllard (GSE) is heavily involved, has been awarded a European Heritage Award / Europa Nostra Award in the category Research. The project focused on the use of 3D scanning and printing technology to make high quality reproductions of 12th century BC clay tablets with cuneiform writing.

04 mei 2020

SEG award for Evert Slob

The Society of Exploration Geophysicists has decided to honor Prof. Dr. Ir. Evert Slob this year with the Reginald Fessenden Award. Evert Slob gets this award for his excellent research contributions in applied geophysics and his coaching of many PhD and MSc students. The award will be given to him during the upcoming SEG meeting in Houston in October 2020.

24 februari 2020

Twee Delftse projecten binnen NWO Open Competitie ENW - GROOT

TU Delft leidt twee consortia binnen NWO ENW - GROOT: HiRISE, waarin gekeken wordt naar Antarctica, en CURE waarin fundamenteel onderzoek wordt gedaan naar emissies van afvalstortlocaties.

17 december 2019

CiTG participeert in WarmingUp: samenwerking voor betaalbare, duurzame warmte

Een team onder leiding van Phil Vardon gaat binnen het nieuwe onderzoekscollectief WarmingUp onderzoek doen naar het verder ontwikkelen van betrouwbare duurzame collectieve warmtesystemen. WarmingUp, onder leiding van TNO, ontving van RVO een subsidie van ruim €9 miljoen waarvan bijna €1 miljoen is bestemd voor de TU Delft.

15 november 2019

New exploration method for geothermal energy

International research team presents combination of mapping of underwater structures and geochemical measurements.

08 november 2019

GSE research projects feature in Delft Outlook

Various research projects of our department regarding the underground, have been featured in the magazine Delft Outlook.

21 oktober 2019

Neanderthalerlijm uit de Noordzee

Een vuurstenen werktuig gevat in een teerachtige substantie, blijkt na wetenschappelijk onderzoek een van de weinige voorbeelden van lijmgebruik door Neanderthalers.

22 juli 2019

Veni subsidie voor twee onderzoekers CiTG

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een Veni-subsidie ter waarde van 250.000 euro toegekend aan twaalf veelbelovende jonge wetenschappers van de TU Delft, waarvan twee van de faculteit Civiele Techniek & Geowetenschappen.

24 mei 2019

Samenwerking met Duits GFZ versterkt Delfts geothermie onderzoek

Tijdens het werkbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima aan de Duitse deelstaat Brandenburg hebben de TU Delft en het Duitse Onderzoekscentrum voor Geowetenschappen in Potsdam (GFZ) een samenwerkingsovereenkomst getekend op het gebied van geothermische energie.