News

92 resultaten
23 december 2018

Vacancies for 15 Phd candidates: Investigating subsurface processes in the Netherlands

NWO awarded more than 4 million euros to 5 innovative research projects from the faculty of Civil Engineering and Geosciences (CEG) for research into the effect of human interventions deep under the ground. The research programme DeepNL seeks to improve the fundamental understanding of deep subsurface dynamics that occur under the influence of human interventions such as gas production and geological storage of CO2.

11 december 2018

ECMWF Fellowship awarded to Louise Nuijens

ECMWF has appointed three scientists working in the fields of data assimilation, atmospheric physics and hydrometeorology to its Fellowship programme.

11 december 2018

Cornelis Slobbe winnaar prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2018

De jury van de prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs 2018 heeft unaniem Cornelis Slobbe aan het bestuur van het NCG voorgesteld als winnaar van de prof. J.M. Tienstra Onderzoeksprijs. Het bestuur heeft de voordracht overgenomen.

19 november 2018

Nederlandse bodem zakt meer dan verwacht

Dat de bodem van Nederland zakt vermoedden we al, maar het is nu voor het eerst ook gemeten voor het hele land. Vooral in het westen daalt de bodem veel meer dan verwacht, blijkt uit de nieuwe Bodemdalingskaart Nederland.

15 november 2018

NWO honoreert 5 CiTG onderzoeksprojecten naar bewegingen en processen in diepe ondergrond van Nederland

NWO heeft ruim € 4 miljoen toegekend aan 5 onderzoeksprojecten van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG) die zich richten op het effect van menselijk ingrijpen in de diepe ondergrond.

04 november 2018

Intreerede prof. Bas van de Wiel - Nachtelijk Weer: een “koud kunstje”?

Het weer is altijd van grote invloed geweest op ons dagelijks leven. Iedere dag weer ervaren we hoe onze plannen en activiteiten beïnvloed worden door veranderende weersomstandigheden. Op een zonnige dag maken we een wandelingetje in het park, terwijl we een paar uur later het dak aan het repareren zijn als gevolg van een hevige onweersbui.

19 oktober 2018

25/10 openingsevenement 52e breedtegraad

Sinds kort loopt er een blauwe lijn dwars door de TU-wijk. Deze lijn markeert de precieze locatie van de 52e breedtegraad, en ligt er dankzij prof. Ramon Hanssen, die daarmee aspecten van ruimte, maar ook tijd in de aardobservatie zichtbaar wil maken op de campus. Op 25 oktober wordt de lijn officieel ‘geopend’, in aanwezigheid van onder andere de rector magnificus van de TU Delft, Tim van der Hagen, en de Delftse wethouder Bas Vollebregt (Economie, Cultuur, Grondzaken en Vastgoed).

02 oktober 2018

Beihang Confers Honorary Professorship to Professor Peter J.G. Teunissen, Fellow of KNAW

On the afternoon of September 26th, the appointment ceremony of Peter J.G. Teunissen, a professor of Satellite Navigation at Delft University of Technology (Netherlands), as an honorary professor at Beihang University was held.

26 september 2018

Twee voorstellen TU Delft in de race voor aardobservatie-missie ESA

De TU Delft levert twee van de drie ideeën die nog in de race zijn voor de tiende Earth Explorer missie van ESA, die is gepland voor 2027-2028. De Earth Explorer missies richten zich op aardobservatie, een van de belangrijke doelen van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA.

25 september 2018

Ruisdael Observatorium van start

Het Ruisdael Observatorium - naar de 17e-eeuwse schilder Jacob van Ruisdael - gaat een landelijk dekkend meetnetwerk combineren met fijnmazige simulaties en de benodigde rekenkracht om gedetailleerd de verandering van het lokale weer, luchtkwaliteit en klimaat in beeld te kunnen brengen. Op 27 september gaat het observatorium officieel van start met een bijeenkomst op het terrein van het KNMI-meetstation bij Cabauw (Cabauw Experimental Site for Atmospheric Research, CESAR). In april kreeg deze nieuwe toponderzoeksfaciliteit een certificaat van NWO’s Nationale Roadmap Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur.