News Archive

85 resultaten

15 januari 2020

TU Delft aanwezig op Nieuwjaarsontvangst Koningspaar

Dinsdag 14 januari ontvingen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima enkele honderden gasten, waaronder specifiek vertegenwoordigers uit het openbaar vervoer.

16 december 2019

Tracks in Transport 2019

11 november 2019

Eerste experiment naar fietsgedrag op Leeghwaterstraat

De Leeghwaterstraat op de TU Delft Campus is officieel in gebruik genomen als living lab voor onderzoek naar het fietsgedrag en autonoom rijden.

04 oktober 2019

My-TRAC pilot

DiTTLAB is involved in the My-TRAC project that aims to develop a personal travel companion in the form of an app. Currently, My-TRAC is looking for travellers to participate in its pilots! Are you a frequent user of public transport? By downloading the application and participating in the pilot, you can win 50 euro credit on your OV-chipkaart.

13 augustus 2019

Self driving car can predict behavior of pedestrians

Researchers of the TU Delft developped and tested a system that can predict the behavior of pedestrians and cyclists. These techniques are an important step towards the implementation of self driving cars.

13 mei 2019

Who is in control of self-driving cars?

09 mei 2019

Victor Knoop & Oded Cats in de Volkskrant

Taxidiensten als Uber en Lyft leiden niet tot minder files en vertraging in de stad, maar juist tot meer. Anders dan deze platformdiensten beweren, is sinds hun introductie het aantal gereden autokilometers in steden als San Francisco en New York gestegen, en daarmee de vertraging.

16 april 2019

TU Delft Campus living lab voor autonoom rijden

Langs de Leeghwaterstraat op de TU Delft Campus worden momenteel masten neergezet die het fiets- en autoverkeer gaan monitoren. Hiermee verandert dit deel van de campus in een living lab voor onderzoek naar het gedrag van fietsers en autonoom rijden.

11 april 2019

Martijn Hollestelle wins the Gouden RAI Wiel Studentenprijs 2018

Congratulations to Martijn Hollestelle for being awarded the Gouden RAI Wiel Studentenprijs 2018. Martijn has graduated from both T&P and Urbanism with a thesis on the topic of the impacts of automated driving.

03 april 2019

Open PhD and postdoc positions

Two PhD and one postdoc positions are open at Delft University of Technology as part of the SAMEN project ‘Safe and efficient operation of AutoMated and human drivEN vehicles in mixed traffic’.