News & Agenda

News

12 juli 2021

Kennisprogramma Urban Drainage weer 5 jaar verlengd

Kennisprogramma Urban Drainage weer 5 jaar verlengd

Sinds de start in 2010 heeft het kennisprogramma Urban Drainage het stedelijk waterbeheer en het vakgebied riolering in het bijzonder veel gebracht.

15 januari 2021

Hoe koraalriffen worden getroffen door vervuiling

Hoe koraalriffen worden getroffen door vervuiling

We weten dat de koraalriffen wereldwijd afsterven, maar er is opvallend weinig bekend over hoe dit precies gebeurt. Daarom zal een multidisciplinair team van Nederlandse en Caribische onderzoekers, waaronder Boris van Breukelen van de TU Delft, dit de komende jaren onderzoeken. Het project 'SEALINK' heeft onlangs 3,5 miljoen euro subsidie gekregen in het kader van het Caribbean Research programma van NWO.

27 november 2020

Zoran Kapelan in The Source Magazine about Digital Water

Zoran Kapelan in The Source Magazine about Digital Water

Developments in areas such as digital twins, instrumentation and artificial intelligence all connect to open up digital opportunities for utilities. The Source hears from contributors on these themes to the IWA digital white paper series.

09 november 2020

Vakantiecursus 2021

Waarde bezoekers van onze jaarlijks Nieuwjaarscongres, alias de Vakantiecursus. Onder normale omstandigheden zou op 8 januari 2021 de 73ste editie van onze Vakantiecursus plaatsvinden. Helaas kan door de Covid-19 maatregelen de komende vakantiecursus geen doorgang vinden. We zijn in goede hoop op betere tijden en hopen de 73ste VC in januari 2022 te kunnen organiseren.

04 november 2020

Lucht als drijvende kracht voor drinkwaterzuivering

Lucht als drijvende kracht voor drinkwaterzuivering

Doris van Halem heeft van NWO een VIDI-financiering van 800.000 euro toegekend gekregen voor haar voorstel om kennis te ontwikkelen over duurzame waterzuiveringstechnieken. Hiermee kan Van Halem de komende vijf jaar een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opzetten. Van Halem: “Ik ben ontzettend blij met de kans om aan dit belangrijke en uitdagende onderwerp te kunnen gaan werken!”