News & Agenda

26 juli 2017

Vacancies at the Watermanagement department

Discover the new vacancies at the Watermanagement department for Professor of Urban Water Infrastructure and Professor of Hydrology & Water Resources.

17 juli 2017

Nieuwe leerstoel Milieutechnologie voor Merle de Kreuk

Merle de Kreuk is benoemd tot hoogleraar op het gebied van Environmental Technology (milieutechnologie) bij de faculteit Civiele techniek en Geowetenschappen.

11 juli 2017

Luuk Rietveld bestowed honorary doctorate on Mozambican engineer Manuel Alvarinho

On Friday 13 January 2017 TU Delft celebrated its 175th anniversary. On this occasion an honorary doctorate was bestowed on Manuel Alvarinho by his honorary promotor Luuk Rietveld. Alvarinho is a Mozambican Civil Engineer, and president and founder of the Water Regulatory Council in Mozambique. He has been working in the water supply and sanitation sector for over 35 years.

28 juni 2017

Science Centre Delft en KWR zoeken jonge wateronderzoekers voor de zomervakantie

Het Science Centre Delft start een nieuw onderzoekslab: het WaterLab, waar kinderen zelf kunnen meewerken aan allerlei onderzoek naar water. Het eerste project gaat over hoe gezond en schoon het water in Nederland en Europa is. Samen met waterinstituut KWR gaat het Science Centre deze zomer onderzoeken hoe het daarmee is gesteld, door kinderen te vragen watermonsters te nemen op hun vakantieplek.

16 juni 2017

Professor Jan Peter van der Hoek in Waterspiegel: De wondere wereld van het Nederlandse drinkwater

In Nederland komt er altijd drinkwater uit de kraan; lekker, gezond én betaalbaar. Niet veel mensen staan er bij stil, maar eigenlijk is dat heel bijzonder. Nog maar 170 jaar geleden dronken we uit de gracht en stierven er jaarlijks vele Nederlanders aan cholera, buiktyfus en andere besmettelijke ziekten. Hoe hebbenwe die omslag voor elkaar gekregen?