News & Agenda

News

26 januari 2018

Crowdfunding voor gezuiverd water in India

Op het nieuwe crowdfundingplatform van de TU Delft zoekt Ralph Lindeboom naar donateurs voor een waterzuiveringsproject in India.

13 december 2017

International Award van AGU voor Huub Savenije

Hydroloog prof. Huub Savenije van de TU Delft krijgt op woensdag 13 december van de American Geophysical Union (AGU) de prestigieuze International Award. De International Award wordt jaarlijks toegekend voor het leveren van ‘een uitmuntende bijdrage aan de aard- en ruimtewetenschappen en het nuttig inzetten van wetenschap voor ontwikkelingslanden’.

30 november 2017

H2020 beurs voor TWIGA

Professor Nick van de Giesen is aangesteld als projectleider van het nieuwe Horizon 2020 project TWIGA; Transforming weather water data into value-added information services for sustainable Growth in Africa. Het project heeft een bedrag van 5 miljoen euro toegekend gekregen in het kader van het H2020 Onderzoek & Innovatie programma.

29 november 2017

‘Waterstress’ bij bomen goed te meten met radarsatellieten

Het is goed mogelijk om met radartechnologie vanuit de ruimte te meten hoe ‘dorstig’ bomen en gewassen zijn. Dat is belangrijk om de samenhang tussen ecosystemen, watercyclus en koolstofcyclus beter te begrijpen. In theorie kunnen we hiermee op globale schaal gewassen monitoren en in kaart brengen wanneer het nodig is om in te grijpen. Tim van Emmerik promoveert op vrijdag 1 december op dit onderwerp aan de TU Delft.

12 oktober 2017

Newsletter Sanitary Engineering